Haberler

Edirne Kapıkule'de Yakalanan Yavru Köpekler Sahiplerini Bekliyor

Kapıkule Sınır Kapısı'nda kaçak yollarla yurda sokulmaya çalışılan 20 cins yavru köpek yakalandı.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda kaçak yollarla yurda sokulmaya çalışılan 20 cins yavru köpek yakalandı. Yavru köpekler, sahiplendirilmek üzere Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) yetkililerine teslim edildi. HAYTAP Edirne temsilcisi Kemal Çokal, Hayvanların petshoplar'da satışı önlenecek. Kimse köpek ticaretine bulaşmasın dedi.

İÇLERİNDE ÇİN ASLANI CİNSİ KÖPEK DE VAR

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda Aralık ayında Bulgaristan plakalı bir otomobilde, yurda kaçak sokulmak istenen, aralarında 'Çin Aslanı' olarak bilinen cins köpeğin de bulunduğu 20 cins yavru köpek yakalandı. Petshoplar'da satılma üzere yurda kaçak sokulmak istenirken yakalanan köpeklerin, kötü şartlarda bakılıp ölümlerini önlemek amacıyla geçtiğimiz Aralık ayında, Ticaret Bakanlığı'nın HAYTAP ile yaptığı protokol gereği köpekleri yediemin olarak, Edirne HAYTAP temsilcisi veteriner Kemal Çokal'a teslim etti. Çokal, bahçesinde baktığı köpekleri karantina süresi dolmasının ardından hayvan severlere sahiplendireceğini söyledi.

'KİMSE KÖPEK TİCARETİNE BULAŞMASIN, KÖPEKLER GERÇEK HAYVANSEVERLERE TESLİM EDİLECEK'

Yakalanan köpeklerin gerçek hayvanseverlere verilerek, sahiplendirileceğini belirten Çokal, Aralık ayında Kapıkule Gümrük Kapısı'nda yurda kaçak sokulan köpeklerin yakalandığı ihbarı geldi. Şu anda karantinası bittiği için bu hayvanlar satılmayacak. Biz tavsiyesini bekliyoruz. Petshop'larda üretilip satışının önlenmesi için federasyonumuz bunları hayvanseverlere sahiplendirecek. Kısırlaştırma ve tedavisini yapma şartıyla beraber. Ticaret Bakanlığı ile HAYTAP'ın yaptığı protokol gereği artık hayvanlar petshop'larda satışı önlenecek. Burada hayvan kaçakçılarına sesleniyorum artık kimse bu köpek ticaretine bulaşmasın. Yakalananlar artık gerçek hayvan severlerin ellerinde olacak dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aralık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title