Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne'deki bazı sivil toplum örgütleri, kadına yönelik şiddeti protesto etti."Yaşasın 8 Mart kadın dayanışması" yazılı pankartlar taşıyarak, çeşitli sloganlar attı.

Edirne'deki bazı sivil toplum örgütleri, kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Saraçlar Caddesi'nde toplanan gruptakiler, "Kadına yönelik şiddete son" ve

"Yaşasın 8 Mart kadın dayanışması" yazılı pankartlar taşıyarak, çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Neşe Kandeyer, kadınların çalışma yaşamında erkeklerle eşit olmadığını savundu.

Kadın üzerindeki söz ve karar hakkının kadına ait olduğunu ifade eden Kendeyer, "İş yerinde, sokakta, evde kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve mobbingin son bulması için düzenleme yapılmasını istiyoruz" dedi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

-İl Özel İdaresi'nin paylaşım toplantıları-

Edirne İl Özel İdaresi'nce düzenlenen paylaşım toplantılarının devam ettiği bildirildi.

Edirne Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Edirne Valisi Hasan Duruer'in talimatıyla İl Özel İdaresi'nde başlatılan yönetim iyileştirme çalışmalarının anlatıldığı paylaşım toplantılarının devam ettiği belirtildi.

Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan'ın da katıldığı toplantılarda, AB, Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı, proje döngüsü, yönetişim anlayışı, kurumsal kültür, stratejik planlama, bütçe disiplini, İl Özel İdaresi Kanunu, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu konularının görüşüldüğü kaydedildi.

-Prefabrike evler ihtiyaç sahiplerine teslim edildi-

Havsa ilçesinde yapımı tamamlanan prefabrike evler ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Havsa Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca sağlanan ödenek ile Havsa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçe merkezi ve köylerdeki 5 aile için yaptırılan 62 metrekarelik prefabrike evlerin sahiplerine teslim edildiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş, Azatlı köyünde 2, Şerbettar köyünde yaşayan 1 ve ilçe merkezindeki 2 vatandaşa prefabrike evlerin teslim edildiğini kaydetti.

Demirtaş, ihtiyaç sahiplerine her zaman yardım ettiklerini vurguladı.

-Vatandaşlardan Kaymakam Gürbüz'e ziyaret-

İpsala'nın Yenikarpuzlu beldesinde yaşayan 40 vatandaş, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'ü ziyaret etti.

Kaymakamlıktaki ziyarette konuşan Gazi Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Dalkıran, beldede toprak toplulaştırma çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Toplulaştırma çalışmaları nezdinde 3 bin 700 dekar arazinin boşta kalacağını savunan Dalkıran, "Daha önce reform müdürlüğüne beldemizden müracaat eden 90 hak sahibine bu yerlerin dağıtılmasını istedik. Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz'den de bu konuda yardımlarını talep ettik" dedi.

Gürbüz de konuya ilişkin incelemenin ardından hak sahiplerine yerlerin dağıtılacağını kaydetti.

-AK Parti'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması-

AK Parti Havsa İlçe Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

AK Parti Havsa Kadın Kolları Başkanı Fatma Çengel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin bir kafede düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, kadınların çağdaş hak ve özgürlüklerini Cumhuriyet ile kazandığını söyledi.

Kadınların yaşamın her alanında yer aldığını belirten Çengel, dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Yemeğe, AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Melek Yörük ve AK Parti Havsa İlçe Başkanı Adnan Aladağ ile kadınlar katıldı.

-CHP'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması-

CHP Havsa İlçe Başkanlığı Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Parti binasının önünde toplanan kadınlar, Atatürk Anıtı'na yürüdü. Anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

CHP Havsa Kadın Kolları Başkanı Gülhan Memiş, burada yaptığı konuşmada, kadınların her alanda aktif şekilde çalıştığını söyledi.

Memiş, toplumda kadınlara sahip oldukları hakların verilmesi gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Ekip / Cihan Demirci

Yayıncı: Erdal Turanlı - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Havsa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title