Haberler

Edirne'de Jandarmadan Sahte Tır Geçiş Belgesi Operasyonu

Edirne'de Sahte Tır Geçiş Belgesi Sattıkları İddia Edilen 24 Kişi İl Jandarma Komutanlığı'nın Yaptığı Operasyonla Gözaltına Alındı.

Edirne'de sahte TIR geçiş belgesi sattıkları iddia edilen 24 kişi İl Jandarma Komutanlığı'nın yaptığı operasyonla gözaltına alındı.

Edirne İl Jandarma komutanlığı tarafından bir süredir yapılan takip ve denetimler sonrasında Kapıkule Sınır Kapısı'nda bazı iş yerlerinde sahte Dozvala (Tır geçiş belgesi) satıldığı tespit edildi. Ekipler savcılıktan aldıkları izin doğrultusunda belirlenen adreslere eş zamanlı operasyona başlamak için düğmeye bastı. Kapıkule yolu üzerinde bulunan ve genellikle TIR sürücüleri tarafından kullanılan TIR parklarının olduğu alanlarda bulunan aralarında lokanta, marketlerin de bulunduğu 8 iş yerine baskın

yapıldı.Yapılan baskında sahte olduğu yapılan kontroller sonrasında anlaşılan 900 adet Dozvala belgesi bulundu. 8 ayrı iş yerine yapılan eş zamanlı operasyonda Dozvala işi ile bağlantısı olduğu tespit edilen 24 kişi gözaltına alındı.TIR şoförlerine kara borsada sahte dozvala satan iş yerlerinde bulunan tüm belgeler tutanakla kayıt altına alınarak el konuldu. Sahte belgelerle birlikte çok sayıda porno CD ele geçirilirken, bazı TIR sürücülerine ait olduğu anlaşılan nüfus cüzdanlarının marketler

çalışanlarında bulunması dikkat çekti.

Edinilen bilgiye göre, Dozvala belgesi verme yetkisi yalnızca ticaret ve sanayi odalarına ait. Kapıkule kara sınır kapısı içinde Edirne Ticaret ve Sanayi odasına ait olan ve bu işlemlerin yapıldığı bir adet dozvala satış gişesi bulunuyor.

(İA-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title