Haberler

Edirne'de Esnaftan Bayramda Yoğunluk Beklentisi

Edirne Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin esnafa iyi geleceğini söyledi.

Edirne Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin esnafa iyi geleceğini söyledi.

Sanış, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram tatilinde başta İstanbul olmak üzere çevre illerden çok sayıda yerli turistin, gezi amaçlı Edirne'yi tercih ettiğini belirtti.

Esnafın, uzun tatilden umutlu olduğunu ifade eden Sanış, bayramın ilk günü hariç kentteki tüm tarihi çarşıların açık olduğunu dile getirdi.

Bayramda yoğunluk olacağını tahmin ettiğini belirten Sanış, şunları kaydetti:

"Bayramın hemen arkasından okullar açılacak. Bir de mevsimsel geçiş var. Hava sıcaklıkları biraz daha düşmeye başladı. Yazlıkları artık rafa kaldırdık. Bununla beraber piyasaların biraz daha hareketlenmesini bekliyoruz. Bayramın özellikle 3 ve 4. günlerinde hem okullar açılıyor, hem de Edirne İstanbul'a 2-3 saat mesafede. İstanbul'da insanlar bir yerden bir yere gitmek için çok fazla vakit harcıyor. Bu arada ne yapıyorlar? 'Edirne'ye gidelim bu tatilde ciğer yiyelim, Selimiye'yi görelim' diyorlar. O yüzden çevre illerden bir hayli tatilci geliyor. Bu 9 günlük tatil, esnaf açısından biraz daha iyi oluyor. Edirne gibi yerler turist çektiği için bu bize yarıyor."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title