Haberler

Ecevit'in Naaşı Devlet Mezarlığı'nda

Kocatepe Camii'ndeki Cenaze Namazının Ardından, Bülent Ecevit'in Naaşını Kortej Eşliğinde Taşıyan Araç, Devlet Mezarlığı'na Ulaştı. Törenlere Katılan Vatandaşlar Mezarlığa Alınmazken, Yaklaşık 200 Kişilik Protokolün Yerini Almasıyla Tören Başladı.

Kocatepe Camii’ndeki cenaze namazının ardından, Bülent Ecevit’in naaşını kortej eşliğinde taşıyan araç, Devlet Mezarlığı’na ulaştı. Törenlere katılan vatandaşlar mezarlığa alınmazken, yaklaşık 200 kişilik protokolün yerini almasıyla tören başladı.

Kocatepe Camii’nden 12.40’ta hareket eden araç, saat 16.10’da Devlet Mezarlığı’na ulaştı. Devlet töreninin son aşamasının yapılacağı mezarlığa vatandaşlar alınmazken, aralarında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Semra Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç, KKTC eski ve yeni cumhurbaşkanları Rauf Denktaş ve Mehmet Ali Talat’ın ve bazı eski bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu 200 kişilik sivil ve askeri protokol tören için yerlerini aldı. Ecevit’in naaşı mezarlık girişinde yeniden top arabasına yerleştirildi. Tören kıtasının çaldığı cenaze marşları eşliğindeki top arabası geçidinin ardından, bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

DEVLET MEZARLIĞI’NDAN NOTLAR

Cumhurbaşkanı Sezer ile eşi Semra Sezer’in saat 14.30’da Devlet Mezarlığı’na geldi. Çift, kortej gelene kadar geçen süre içerisinde ise mezarlıkta bulunan müzeyi gezdi.

Kocatepe Camii’nden Devlet Mezarlığı’na kadar Ecevit’in naaşını taşıyan aracın arkasında yaklaşık yedi kilometre yürüyen Rahşan Ecevit’e kız kardeşi Asude Aral, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Emrehan Halıcı ve Ecevitlerin yanından ayrılmayan koruma müdürü Recai Birgül eşlik etti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title