Haberler

Ecevit'e İlk Kez 'Karaoğlan' Diye Seslenen Şahzade Şahin Cenaze Törenine Katılmak İstiyor

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'e İlk Kez 'Karaoğlan' Olarak Seslenerek Bu Adla Anılmasını Sağlayan Karslı 80 Yaşındaki Şahzade Şahin, Ecevit'in Ölüm Haberini Alınca Gözyaşlarına Boğuldu. Şahin, ''ecevit Büyük Bir Liderdi, Onu Çok Seviyordum. Götüren Biri Olursa Gidip Cenaze Törenine Katılmak İ...

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit`e ilk kez `Karaoğlan` olarak seslenerek bu adla anılmasını sağlayan Karslı 80 yaşındaki Şahzade Şahin, Ecevit`in ölüm haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Şahin, ``Ecevit büyük bir liderdi, onu çok seviyordum. Götüren biri olursa gidip cenaze törenine katılmak istiyorum.`` dedi.

Kars`ın Susuz İlçesi`nde yaşayan Şahzade Şahin, 1972 yılında CHP Kadın Kolları`nda çalışırken Bülent Ecevit`in ilçeye geldiğini anlatırken, ``Eşim İmdat, Bülent ve Rahşan Ecevit`i evimize yemeğe getirmişti. Onu karşımda görünce şaşırdım. Sonra da boynuna sarılarak, `Bizi bu dar günlerden kurtar ay Karaoğlan` dedim. Ecevit`in adı daha sonra `Karaoğlan` olarak kaldı. Zaten karaydı, o yüzden `Karaoğlan` dedim.`` diye konuştu.

Dört çocuk ve dört torun sahibi Şahzade Şahin, oğlu Rasim Yarkadaş`ın o dönemde öldürüldüğünü, bir oğlunun da sakat kaldığını söyledi. Ecevit`in, oğlu Rasim Yarkadaş`ın elinden tuttuğu fotoğrafa bakıp ağlayan Şahin, ``Ecevit büyük liderdi. Ölüm haberini bugün saat 10.00`da aldım. Çok ağladım, çok üzüldüm. Hastayken gitmek istiyordum. Ama götüren kimse olmadı. Şimdi param olursa gidip cenaze törenine katılmak istiyorum. Beni götüren olursa hemen gideceğim. Acaba cenazesi şu anda evinde mi yoksa morgda mı?`` diye sordu.

Rahşan Ecevit`le çok istediği halde bir türlü görüşemediğini belirten Şahzade Şahin, şöyle konuştu; ``Bizim ekonomik durumumuz iyi değil. Kimse bizim sorunlarımızla ilgilenmedi. Ecevit için bir oğlumu kaybettim, biri de sakat kaldı. Ben bir tayin için Rahşan Ecevit`e gittim ama benimle görüşmedi. Kırgınım şimdi. Çok sıkıntı çektik ama bize yardımcı olan kimse olmadı. Ama yine de Ecevit`i çok seviyorum, o bizi kurtardı.``

Şahin`in eşi İmdat Şahin de, Ecevit için gözyaşı döktü. Şahin, ``Karaoğlan bir kurtarıcıydı, memleketin direğiydi. Hepsi yedi, çaldı ama o çok dürüsttü.`` dedi.

Mukadder YARDIMCIEL/ KARS (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title