Haberler

Ece Temelkuran ve Ağar'a Suikast İddiasına İlişkin Soruşturma

Terör örgütü DHKP-C'nin, Mehmet Ağar ve Ece Temelkuran gibi isimlere yönelik planladığı iddia edilen suikastlar için bilgi sağladığı gerekçesiyle gözaltına alınan iki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanı serbest bırakıldı.

Terör örgütü DHKP-C'nin, Mehmet Ağar ve Ece Temelkuran gibi isimlere yönelik planladığı iddia edilen suikastlar için bilgi sağladığı gerekçesiyle gözaltına alınan iki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanı serbest bırakıldı. SGK çalışanı F. Y., savcılık sorgusunda iyi niyetinin suistimal edildiğini belirterek, "Ben bu bilgilerin suikast amaçlı kullanılmak üzere istenildiğini bilmiyordum" dedi.

İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekilliği tarafından terör örgütü DHKP-C'ye yönelik yeni bir soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın başlatılması emniyete gelen ihbar üzerine oldu. İhbarda 'Terör örgütü DHKP-C'nin Mehmet Ağar, gazeteci Ece Temelkuran, emekli general Engin Hoş gibi isimlere suikast düzenleneceği ve bu isimlere ilişkin özel bilgilerin, ev ile iş yeri adreslerinin Sosyal Güvenlik Kurumu'nda çalışan F. Y. ile Z. I. tarafından sağlandığı' belirtildi.

'ÖRGÜTÜN SORUMLUSUNA BİLGİ SAĞLADILAR' İDDİASI

İhbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu'nda çalışan F. Y. ile Z. I. gözaltına alındı. İki şüpheli, terör örgütü DHKP-C'nin gençlik yapılanması sorumlusu olduğu iddia edilen Şafak. Y isimli kişiye suikast planı için bilgi sağladığı iddiasıyla, İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce sorgulandı.

"BİLGİLERİ VERDİM AMA SUİKAST PLANINDAN HABERİM YOK"

Şüphelilerden F.Y, sözkonusu bilgileri arkadaşı Şafak.Y'nin istediği üzerine temin ettiğini belirterek, "Ben bir derneğe gidiyordum eskiden. Dosyada adı geçen Ş.Y'yi oradan tanıyorum. Benden Mehmet Ağar, Ece Temelkuran, Engin Hoş gibi isimlere ilişkin bilgiler istedi. Ben de çalıştığım kurum SGK'nın sisteminden bu kişilere ilişkin adres, aile gibi bilgileri alıp kendisine verdim. Benim iyi niyetim suistimal edildi. Ben bu bilgilerin suikast amaçlı kullanılmak üzere istenildiğini bilmiyordum" dedi. Diğer şüpheli Z. I. ise, bu kişilere ilişkin kimseye bilgi temin etmediğini belirtirek suçlamaları reddetti.

Savcılık sorgusunun ardından iki şüpheli serbest bırakıldı. İddia edilen suikast planına ilişkin soruşturma ise devam ediyor. - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Ece Temelkuran Mehmet Ağar İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title