Haberler

Düzce'de Nöbetleşe Kuyumculuk Sistemi Geliyor

Düzce'de pazar günleri açık kuyumcu bulunamaması ve izinsiz iş yerlerini açan kuyumcuların fahiş fiyatlar üzerinden satış yapmalarını önlemek amacıyla nöbetleşe kuyumculuk sistemine geçiliyor.

Düzce'de pazar günleri açık kuyumcu bulunamaması ve izinsiz iş yerlerini açan kuyumcuların fahiş fiyatlar üzerinden satış yapmalarını önlemek amacıyla nöbetleşe kuyumculuk sistemine geçiliyor.

Düzce Kuyumcular Derneği Başkanı Serkan Sezen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son zamanlarda vatandaşlardan pazar günleri açık kuyumcu bulamamaları ve izinsiz olmasına rağmen, iş yerlerini açan kuyumcuların altınları fahiş fiyatlarla sattıkları konusunda sıkça şikayetlerin geldiğini anımsattı.

Bunun üzerine dernek olarak harekete geçtiklerini ifade eden Esen, nöbetleşe kuyumculuk sistemini Düzce'de hayata geçirmeye başladıklarını söyledi.

Her hafta pazar günü derneğe bağlı iki kuyumcunun iş yerlerini sırayla açarak, satış yapacaklarını kaydeden Esen, şöyle devam etti:

"Her hafta sonu ikişer kuyumcu olmak üzere, 14 kuyumcumuz sırayla iş yerlerini açacaklar. Böylelikle hafta içinde verilecek makul dernek fiyatlarından satış gerçekleştirilecek. Çeyrek altınlar, bilezikler ve işçilik isteyen küpe, künye ve setler, cumartesi günkü fiyatlarından satılacak. Vatandaşlarımız da artık güvenle giderek bu kuyumcularımızdan alışverişlerini yapacak."

- "Çeyreğin çeyreği" altınlar da satışa çıktı -

İstanbul Altın Rafinerisi tarafından basılan ve halk tarafından "çeyreğin çeyreği" olarak isimlendirilen altınların piyasaya çıktığını bildiren Esen, bu altınların yakında tüm kuyumcularda bulunabileceğini söyledi.

Esen, mevcut çeyrek altının 1,75 gram olduğunu belirterek, yeni piyasaya çıkacak olan altınların gramajının ise yaklaşık 0,60 gram olduğunu kaydetti.

Fiyatların da yaklaşık 60-65 lira civarında olacağını bildiren Esen, söz konusu altınların hediyelik almak isteyenler için fırsat niteliğinde olduğunu vurguladı.

- DÜZCE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title