Haberler

Durak: 15 Günde 100 Soruşturma Açıldı, Müfettişler İyi Niyetli Değil

ADANA, (DHA) İçİŞLERİ Bakanlığı'nca Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uçaklaştırılan Aytaç Durak, bu karardan sonraki süreçte belediyede denetim yapan müfettişlerin 100'ü aşkın konuda soruşturma açtığını iddia edip, yapılan uygulamada iyi niyetli olunmadığını öne sürdü.

ADANA, (DHA)

İçİŞLERİ Bakanlığı'nca Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uçaklaştırılan Aytaç Durak, bu karardan sonraki süreçte belediyede denetim yapan müfettişlerin 100'ü aşkın konuda soruşturma açtığını iddia edip, yapılan uygulamada iyi niyetli olunmadığını öne sürdü.

Yaptığı yazılı açıklamada kendisini 'Görevden alınmasının hukuksuzluğu Danıştay kararıyla kanıtlanan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve yine hukuksuz olarak görevden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı' diye tanımlayan Aytaç Durak, görevden alınması ve sonrasında yaşananlarla ilgili değerlendirmede bulunurken, "Adana'daki bu olay ne Aytaç Durak, ne de Adana ile sınırlı bir olay değildir. Anayasa değişikliği ile yargının, yürütmenin emrine sokulması sonucu, Türkiye genelinde olabileceklerin örneğidir. Halen neyle suçlandığımı bilmiyorum" görüşüne yer verdi.

AK Parti'den istifa ettikten sonraki süreçte Adana Büyükşehir Belediyesi'nde 29 müfettişin denetleme yaptığını, hakkında açılan 9 soruşturmadan 8'inin takipsizlikle sonuçlandığını söyleyen Durak, "Son 15 günde gelen müfettişlerin 7 günde cevaplandırılması kaydıyla çoğu teftiş görüp, ibra olmuş 100'ü aşkın konularda soruşturma açılmaları iyi niyetli olmadığının bir başka göstergesidir" dedi.

Açığa alınma kararıyla ilgili yürütmenin durdurulması ve iptali davası öncesi Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kökçam ile Adana Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Yaşar Yurdabak'ın Mersin Adliye Sarayı projesi inşaat alanında inceleme yaparken çekilmiş fotoğraflarının yer aldığı Kent Gazetesi'nin kupürünü, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Ömer çelik'in eleştirilerinin yer aldığı haberlerin kupürlerini de yazılı açıklamasına ekleyen Durak, şöyle devam etti:

"Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Mustafa Kökçam'ın karar aşamasında Bölge İdare Mahkemesi'nin makamında uzun süre bulunması, değişik bir mekanda telefonda 'Ben onların imarı değil miyim? Savcılar, hakimler elbette beni de dinlerler...' ifadelerini kullandığı görgü tanıklarınca ifade edilmektedir. Bu olayı Adanalı hukuka baskı olarak değerlendirmektedir.

'Adana'yı Aytaç Durak'sız da kazanırız' diyerek AK Parti yöneticilerini ikna eden Sayın Ömer çelik, seçim sonucundaki mahcubiyeti ve halen hazımsızlığı sonucu akla hayale gelmeyecek tertiplerin adeta yönlendiriciliğini yapmaktadır. Yandaş gazetede bazı kalemşörleri ile üretilen hayali senaryolar ile kamuoyu oluşturup, yargısız infaz için kendilerince meşru zemin hazırlamaktadırlar.

Sayın Ömer çelik'in basında çıkan demeçleri, sanki organize suç örgütü varmış ve Ergenekonvari yapıymış gibi bir izlenim yaratmak suretiyle, savunma hakkını da ortadan kaldırıp, bir kovuşturma yaratma gayreti içerisindedirler."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title