Haberler

"Dünyanın Beslenmesine Yardım Edin"

BM Gıda ve Tarım Örgütü (Fao), Dünya Gıda Programı (Pam) ve Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (Fıda), Japonya'da Bir Araya Gelen G -8 Ülkelerinin Liderlerine, Dünyanın Besin Gereksinimlerinin Karşılanmasına Yardımcı Olma Çağrısında Bulundu.

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Dünya Gıda Programı (PAM) ve Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (FIDA), Japonya'da bir araya gelen G-8 ülkelerinin liderlerine, dünyanın besin gereksinimlerinin karşılanmasına yardımcı olma çağrısında bulundu.

BM kuruluşları FAO, PAM ve FIDA'nın Roma'da yayımlanan ortak bildirisinde, "dünyadaki mevcut gıda krizinin altındaki en önemli sebeplerden birinin geçen 30 yılda tarım yatırımlarındaki dramatik düşüş olduğu" belirtildi.

Bildiride, Japonya'daki G-8 zirvesinin gidişatı tersine çevirerek ve tarım sektöründeki kalkınmaya daha fazla yardım ayırarak, açlık ve yoksullukla mücadeleye katkıda bulunabileceği ifade edildi.

Bunun büyük bir görev olduğunu belirten BM kuruluşları, zirai alanda devrimin sosyal ve ekonomik düzen ile çevrenin korunması gerekliliklerini göz önüne almasını istediler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title