Haberler

Taylandlı rehineler İsrail'e girdi

Güncelleme:

Tayland Dışişleri Bakanlığı, 10 Tayland vatandaşının İsrail'e girdiğini duyurdu. Rehinelerin serbest bırakılması için yardım eden ülkelere teşekkür edildi.

Tayland Dışişleri Bakanlığı, dün akşam 10 Tayland vatandaşının Refah Sınır Kapısı'ndan İsrail'e girdiğini duyurdu.

Tayland Dışişleri Bakanlığı açıklamasında "Tel Aviv'deki Tayland Kraliyet Büyükelçiliği tarafından Tayland Dışişleri Bakanlığı'na, rehin tutulan 10 Tayland vatandaşının serbest bırakıldığı ve Refah Sınır Kapısı'ndan İsrail'e girdiği bilgisi verildi. Hatzerim Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki işlem noktasına naklediliyorlar" denildi.

'KALAN REHİNELERİN SERBEST KALACAĞINA İNANIYORUZ'

Bakanlık, 10 Taylandlının Shamir Tıp Merkezine (Assaf Harofeh) götürüleceğini ve 48 saat tıbbi gözetim altında tutulacağını ayrıca ifade etti. Tayland, 'bu ilk rehinelerin' serbest bırakılmasını sağlamak için yardım eden yani Katar, İsrail, Mısır, İran, Malezya ve ICRC kurumuna teşekkür ederek "Geriye kalan tüm rehinelerle ilgilenileceği ve en kısa sürede güvenli bir şekilde serbest bırakılacağına dair derin umudumuz var" dedi.

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin ve Dışişleri Bakanlığı, esir sayısını dün akşam 12 olarak açıklamış ancak Bakanlık, bugün yapılan "İlk bildirilen 12 rakamı teyit üzerine 10 olarak güncellenmiştir" düzeltmesiyle dün serbest kalan esir sayısının 10 olduğunu belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dışişleri Bakanlığı Tayland İsrail Güvenlik Dış Politika Uluslararası İlişkiler Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title