Haberler

Pompeo, Batı Kudüs'te Yapılan Üçlü Zirveye Katıldı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Batı Kudüs'te yapılan, Doğu Akdeniz gazının Avrupa'ya ulaştırılmasını amaçlayan "East-Med" projesinin ele alınacağı, İsrail-Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi üçlü zirvesine katıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Batı Kudüs'te yapılan, Doğu Akdeniz gazının Avrupa'ya ulaştırılmasını amaçlayan "East-Med" projesinin ele alınacağı, İsrail-Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi üçlü zirvesine katıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ev sahipliğinde yapılan üçlü zirveye Pompeo'nun yanı sıra Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da katıldı.

Görüşme sonrasında yapılan ortak açıklamada, Doğu Akdeniz'de ortaya çıkabilecek menfi tehditlere karşı mücadele edileceği konusunda mutabakata varıldığı vurgulandı.

Açıklamada, "Doğu Akdeniz bölgesinde barışı, güvenliği, istikrarı ve zenginliği paylaşma konusundaki ortak taahhütlerini teyit ettiler. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, İsrail, Kıbrıs Rum Kesimi, Yunanistan arasındaki artan işbirliğine desteğinin altını çizdi. Liderler bölgesel işbirliğini geliştirmek, enerji bağımsızlığı ve güvenliğini desteklemek Doğu Akdeniz'de ortaya çıkabilecek menfi tehditlere karşı mücadele edecekleri konusunda mutabakata vardılar" ifadeleri kullanıldı.

'EN GÜÇLÜ BÖLGESEL ORTAKLIK'

Rum basını da, Anastasiadis'in, ABD'den Türkiye'ye karşı destek aldığını öne sürdü. Rum basını ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'un zirve öncesinde "ABD, İsrail, Kıbrıs (Rum) Cumhuriyeti ve Yunanistan güvenlik ve refahın önemli kilit ortaklarıdır. Önemli enerji konularında birlikte çalışarak, ülkelerimiz arasında güvenliği ve refahı daha da artıracağımızı biliyorum" ifadelerini kullandığını yazdı.

İsrail Başbakanı Netanyahu da, üçlü ortaklığı dünyadaki en iyi bölgesel ortaklıklardan biri olarak nitelendirdi. Netanyahu, "Enerji gibi alanlarında birlikte çalışıyoruz. Kıbrıs'tan Avrupa'ya uzanan bir boru hattı oluşturmayı planlıyoruz " dedi. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da, işbirliğini özellikle enerji ve güvenlik alanlarında 'stratejik' olarak nitelendirdi. - Karahasan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri İsrail Kudüs Haberler

Bakmadan Geçme

8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 8 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? PSG elendi mi? PSG Şampiyonlar Ligi'nden elendi mi, Borussia Dortmund maçı ne oldu? Genel Af çıkacak mı 2024? 9. Yargı Paketi'nde AF var mı? 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler? PSG 0-1 Borussia Dortmund maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) PSG B.Dortmund maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Trendyol Anneler Günü hediyesi iPhone hediyesi doğru mu, gerçek mi? 8 - 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? #129297 PSG Dortmund maçını şifresiz veren kanallar! PSG Dortmund maçını hangi kanal veriyor, nereden izlenir? Survivor kim kazandı? 7 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title