Haberler

    Pew: "Trump ABD'nin İmajını Bozdu"

    Amerika Birleşik Devletleri'nin dünyadaki imajının, Donald Trump'ın başkan seçilmesinin ardından hızla bozulduğu tespit edildi.

    Amerika Birleşik Devletleri'nin dünyadaki imajının, Donald Trump'ın başkan seçilmesinin ardından hızla bozulduğu tespit edildi.

    PEW Araştırma Merkezi'nin gerçekleştirdiği ankette Amerika dışındaki ülkelerin çoğunda insanların Trump'ın liderlik yeteneğinden emin olmadığı ortaya çıktı.

    PEW'ün 37 ülkede gerçekleştirdiği ankete göre, dünya ülkelerinin Amerika'ya güveni Barack Obama'nın 8 yıllık iktidarı sonunda yüzde 64 iken Trump'ın 5 aylık iktidarı sonunda bu rakam yüzde 49'a geriledi.

    Amerika'nın müttefiki olan Meksika, Kanada ya da Avrupalı partnerleri Almanya ve İspanya'da ise genele oranla daha sert oldu.

    Ankette dünyanın Trump'ın liderliğine güveni de sorgulanıyor. Obama iktidarına duyulan güven yüzde 64 iken, Trump döneminde bu rakam da yüzde 22'ye geriliyor.

    Trump'ın Meksika sınırına duvar çekme, NATO bütçesini kısma, Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme, bazı müslüman ülke yurttaşlarına vize yasağı getirme gibi dünyada eleştirilere neden olan vaatlerinin, kendi popülaritesinin yanısıra dünyanın Amerika'ya ilişkin düşüncelerini de olumsuz yönde dğiştirdiğini gösteriyor.

    Amerika'da en son 2003 yılında Irak'a savaş açınca tüm popülaritesini yitiren eski Başkan George W. Bush'un popülaritesi bu kadar düşük seviyelere inmişti.

    Auteur:

    Tags: Gepost: 27 juni 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Barack Obama Donald Trump Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title