Haberler

Paris'te 1 Mayıs Gösterileri Kaçak İşçi Eylemine Döndü

Fransa'nın Başkenti Paris'te Düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamalarında Alanları Göçmen İşçiler ile Oturma ve Çalışma İzni Olmayan Afrikalı Göçmenler Doldurdu.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında alanları göçmen işçiler ile oturma ve çalışma izni olmayan Afrikalı göçmenler doldurdu.

Fransa'da geleneksel 1 Mayıs kutlamalarına bu seneki katılım geçen yıllara oranla daha az oldu. Başkent Paris'te 1 Mayıs için toplanan işçi sendikaları da geçen yıllara oranla fazla bir taraftar bulamazken, meydanlar başkentteki göçmen işçiler ile çoğunluğu siyah Afrikalı oturma ve çalışma izni olmayan kaçak göçmenlere kaldı. Paris'te 1 Mayıs gösterilerine katılan işçi sendikaları, bu yılki gösterilerde işçi emekli aylıkları ile alım gücünün düşmesini hükümet aleyhinde slogan atarak protesto etti.

İşsizlik ve işçi çıkarılmalarının durdurulmasını isteyen göstericiler, sık sık Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy aleyhinde slogan attı.

1 Mayıs gösterilerine katılmak istemediğini belirten bir Fransız, "1 Mayıs İşçi Bayramı olmaktan çıktı. Toplanma meydanları kebap salonuna döndü. Kebap kokusu 3 gün üzerimizden çıkmıyor" diyerek sitem etti. Paris'te yaşayan göçmen işçilerin eylemine dönüşen 1 Mayıs'ta, genelde kendi ülkelerindeki rejime muhalif olan gruplar, gösterilerin yapıldığı güzergah boyunca kendi dilleriyle slogan atıp şarkılar söylemesiyle kutlandı. Gösteri kortejinin son kısmında yer alan Türk sol örgütleri ile terör örgütü PKK yanlısı gruplar, Türkiye aleyhine slogan atıp, devrim şarkıları söyledi. Sık sık 'Öcalan'a özgürlük' sloganı atan göstericilerin sayılarında, geçen yıllara oranla büyük düşüş olduğu görüldü.

(TS-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title