Haberler

Obama: "Saldırıyı Kimin ve Neden Yaptığını Bulacağız"

ABD Başkanı Barack Obama, Boston'daki bombalı saldırının kimler tarafından ve niçin gerçekleştirildiğini hala bilmediklerini söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, Boston'daki bombalı saldırının kimler tarafından ve niçin gerçekleştirildiğini hala bilmediklerini söyledi.

Obama, 3 kişinin hayatını kaybettiği, 130'dan fazla kişinin yaralandığı patlamaların ardından yaptığı açıklamada, Amerikan halkının, tüm gerçekler ortaya çıkmadan bir sonuca varmaması gerektiğini ifade etti.

İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ve FBI Başkanı Robert Mueller'den son gelişmeler hakkında detaylı bilgi alan Obama, "Şüpheniz olmasın, bunu kimin yaptığını tespit edeceğiz, bunu neden yaptıklarını ortaya çıkaracağız. Bu saldırıyla bağlantılı olanları yargı önüne çıkaracağız" diye konuştu.

Tüm Boston halkının birlik ve dayanışma içerisinde olmasını isteyen Obama, "Tekrar ifade etmek istiyorum, bunu yapanları bulacağız ve onlardan bunun hesabını soracağız" dedi.

Bu arada Obama'nın açıklamasında saldırılarda ilgili herhangi bir "terör" ifadesi kullanmaması dikkat çekti. - WASHINGTON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Barack Obama Boston Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title