Haberler

NATO Genel Sekreteri Scheffer'in Kosova Temasları

Statü ile İlgili Yaşanan Son Gelişmeleri Ele Almak İçin Kosova'ya Gelen NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Kosovalılar'dan Nihai Statünün Arzu Ettikleri Gibi Sonuçlanması İçin Biraz Daha Beklemeleri ve Sabırlı Olmalarını İstedi.

Statü ile ilgili yaşanan son gelişmeleri ele almak için Kosova'ya gelen Nato Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Kosovalılar'dan nihai statünün arzu ettikleri gibi sonuçlanması için biraz daha beklemeleri ve sabırlı olmalarını istedi.

Bir günlük ziyareti çerçevesinde Priştine'de bir dizi temasta bulunan Nato Genel Sekreteri Scheffer, Kosova Müzakere Heyeti ile gerçekleştirdiği temaslarının ardından yaptığı açıklamada, Kosova liderlerinden sabır göstermelerini istedi. Kosova'nın nihai statüsünün belirlenmesi sürecinde yaşanan gereksiz gecikmelerin hiçbir haklı tarafı olmadığını savunan Scheffer, "Statünün belirlenmesinde görülen gereksiz gecikmeler sürece zarar vermektedir. Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin, Kosova'nın

statüsü konusunda esnek davranmasını bekliyoruz. Rusya ve Sırbistan da tavırlarında esneklik göstermeliler" diye konuştu. Scheffer, Nato'nun dahil olmadığı Kosova'nın statüsünün belirlenmesi sürecinin zor ve bileşik bir süreç olduğunu, ayrıca güçlüklerle karşılaştığını itiraf etti. Başmüzakereci Ahtisaari'nin planına dayalı çözüme varılması için sürece zaman tanınması gerektiğini ifade eden Scheffer, etnik kökeni gözetmeksizin Nato'nun Kosova'da herkese güvenlik sağlamayı sürdüreceğini de sözlerine

ekledi.

Kosova'ya verdiği destekten dolayı Nato'ya minnettarlığını ifade eden Kosova Başkanı Fatmir Sejdiu da Nato'nun Kosova'nın yakın geçmişinin önemli bir parçası olduğunu ve gelecekte de Kosova tarihinde seçkin bir yer alacağına inandığını söyledi. Kosova statüsünün belirlenmesi sürecinin bir an önce sonuca bağlanmasını isteyen Sejdiu, "Kosova, tavırların esiri olamaz. Statüsünün belirlenmesi süreci en yakın

bir zamanda sonuçlandırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Nato'nun Güney kanadı komutanı Amiral Harry Ulrich'in eşliğinde Kosova'da gerçekleştirdiği temasları kapsamında Scheffer, Kosova liderlerinden oluşan Kosova Müzakere Heyeti yanı sıra Kosovalı Sırp temsilciler, BM Kosova Özel Temsilcisi Joachim Rücker ve KFOR Komutanı General Roland Kather ile de biraraya geldi.

(EK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title