Haberler

Mübarek'e İnternetli Muhalefet

Mısır'da Yönetim Muhalifleri Video Paylaşım Sitesi Youtube'u Mesken Tuttu.

Mısır'da yönetim muhalifleri video paylaşım sitesi Youtube'u mesken tuttu.

Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek aleyhine hazırladıkları birbirinden ilginç çoğu zaman hakaret içerikli klipleri Youtube'da yayınlayan muhaliflere karşı polisin araştırma başlattığı bildirildi. Çoğu zaman Mübarek'i mafya liderine benzeten muhaliflerin en önemli hedeflerinden bir ise Mübarek'in ardından cumhurbaşkanı olması beklenen oğlu Cemal Mübarek. Eleştiri ve hakaretlerden Mübarek'in eşi Suzan Mübarek ile İçişleri Bakanı Habib El Adli de payını alıyor.

Mısır'da siyasal eleştiri yapan gazeteler ağır cezalarla karşı karşıya kaldığı için muhaliflerin youtube'u tercih ettikleri bildiriliyor. Bilindiği gibi daha önce Yotube'da Mısır polisinin işkence sahnelerinin muhalifler tarafından yayınlanmasının ardından Mısır ile Uluslararası Af Örgütü karşı karşıya gelmişti. Mısır'ın ilerleyen günlerde Mübarek'e hakaret içeren kliplerden dolayı Youtbe erişimini engelleyebileceği savunuluyor.

(MKF-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title