Haberler

Mercedes 10 Bin İşçi Alacak

Güncelleme:

Bremen'de Mercedes İşçileri Fabrikaya Taşeron Firmalardan İşçi Alınmaması İçin Eylem Yaptı.

IG Metall sendikası tarafından organize edilen eylem 7 numaralı kapı önünde gerçekleştirildi. Yaklaşık iki saat süren eylemde taşeron firmalardan işçi alımının durdurulması için imza toplandı. Toplanan 3 bin imza yetkili kişilere verildi.

10 BİN İŞÇİ ALINACAK

Mercedes İşçi Temsilcisi İbrahim Akbal eylemin taşeron firmalardan gelen işçilerin haklarının iyileştirilmesi, yüzde 8'lik kiralık işçi kontenjanın aşılmaması hemde kadrolu işçi alınması için yapıldığını belirtti. Aynı eylemin Almanya genelinde yapıldığını anlatan Akbal, bir de müjdeli haber verdi. Akbal, Mercedes fabrikalarına 10 bin işçi alınacağını duyurdu. Mercedes fabrikalarında işlerin yolunda olduğunu vurgulayan Akbal, "Firma son dönemlerde işçi ihtiyacını taşeron firmalardan karşılıyor.

Her fabrikanın çalışma kapasitesine göre yüzde 8 kiralık işçi alma hakkı var. Ancak firma yetkilileri bu oranı aşmak istiyor. Sendika da buna karşı geliyor. Biz işverenden işçi ihtiyacını kadrolu işçi alarak karşılamasını istiyoruz. İşverenin dikkatini çekmek için sendika olarak eylemler yapıyoruz. Üç gün önce kadrolu işçi alımı için imza kampanyası başlattık. Kampanya hedefine ulaştı.

Firma yetkililerinden birisi bir gazeteye verdiği demeçte Mercedes fabrikalarına 10 bin işçi alınacağını duyurdu. 6 bin kişinin Almanya dışındaki fabrikalara, 4 bin kişinin ise Almanya'daki fabrikalara alınacağı belirtildi. Bu haber bizi sevindirdi. Biz taşeron işçilere karşı değiliz. Ancak bir firmaya taşeron işçi alınacaksa belirtilen kontenjan geçilmemeli ve hakları kadrolu işçilerle aynı olmalı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title