Haberler

Le Figaro: Erdoğan Sosyal Ağlara "Savaş" İlan Etti

Türkiye'de mahkeme kararına rağmen YouTube'a erişim engelinin devam etmesi, yurt dışında bir çok medya organında yankılandı.

Türkiye'de mahkeme kararına rağmen YouTube'a erişim engelinin devam etmesi, yurt dışında bir çok medya organında yankılandı. Fransız Le Figaro gazetesi de, YouTube yasağı ve buna ilişkin son gelişmelere vurgu yaptığı haberinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal ağlara "savaş" ilan ettiğini iddia ediyor.

Fransa'nın önde gelen gazetelerinden muhafazakar Le Figaro, TİB'nin YouTube'ya ilişkin açıklamasına dikkat çekiyor ve Türkiye'nin YouTube'ya erişimini, Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan bir toplantıya ilişkin bir ses kaydının yayınlanması üzerine "ulusal güvenlik" gerekçesiyle bloke ettiğini, ancak Ankara'daki bir mahkemenin ifade özgürlüğü ihlali oluşturduğunu belirterek yasağının kaldırılması kararını verdiğini kaydediyor.

Anayasa Mahkemesi'nin de geçen hafta Twitter yasağına karşı karar verdiğinin anımsatıldığı haberde AYM'nın YouTube konusunda da bir karar vermesi beklendiğini yazdıktan sonra "Recep Tayyip Erdoğan, Aralık ortasından bu yana Türkiye'yi geren büyük bir yolsuzluk skandalına karıştığı iddiasına ilişkin iftira olarak nitelediği bilgileri yayması üzerine sosyal ağlara savaş ilan etti" görüşünü öne sürüyor.

Gazete, "suçlamalara" rağmen Erdoğan'ın 30 Mart seçimini kazandığını ve suçlamalarla sızlamaların arkasında olmakla suçladığı Hareket'ten hesap sorma sözünü verdiğini de yazıyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Fransa Dünya Haberler

500

Yorumlar (1)

Ezilen Halkaraboli9988@gmail.com:

Padişah ve paşaları sosyal medyaya yasak getirdi, işlerine öyle geliyor demekki

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title