Haberler

Kuzey Iraklı Gazeteciler, Mehmet Ali Birand'ı Anlattı

Kuzey Irak'ta görev yapan gazeteciler, hayata gözlerini yuman Mehmet Ali Birand'ı anlattı.

Kuzey Irak'ta görev yapan gazeteciler, hayata gözlerini yuman Mehmet Ali Birand'ı anlattı.

Erbil'de yayın yapan Kürdistan TV'nin Genel Müdürü Karwan Akreyi, "Başta tüm Türk basını, medya camiası ve aydınların başı sağolsun. Mehmet Ali çalışkan, cesur, korkusuz bir gazeteciydi. Kürt meselesinde her zaman, Türkiye'nin cesur adımlar atması gerektiğini belirtti. Kürt meselesinin barışçıl bir biçimde çözülmesini, müzakere edilmesini her zaman açık açık dile getirdi" dedi. Birand'ın, Türkiye'de basın özgürlüğünün gelişmesi için çaba harcayan ve bu yüzden de birçok sıkıntı yaşayan aydın bir gazeteci olduğunu söyleyen Akreyi, "Onun yokluğu, elbette basın ve medya camiası için büyük bir eksiklik olacaktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de demokrasinin gelişimi konusunda Birand'ın çabalarını her zaman takdirle karşıladıklarını söyleyen Akreyi, "Tüm medya mensuplarının onu örnek alması lazım. Çünkü Ortadoğu medyasına baktığımızda örnek alınacak pek kimse yok. Bizim televizyon çalışanlarının da çok yakından takip ettiği bir haberci, bir televizyoncu, bir öğretmendi. Yeni yetişen muhabir ve gazetecilerimiz, onun gazeteciliğini örnek alarak kendisini bir okul gibi görüp yetiştirmeliler. Mehmet Ali Birand, tüm basın ve medya çalışanları için çok önemli bir şahsiyetti. Ölümü hepimizi çok derinden üzmüştür" dedi.

"ONU ÖRNEK ALMAYA ÇALIŞTIM"

Kürdistan TV Haber Müdürü Nusret Hadi ise, "21 yıldır gazetecilik yapıyorum, medya camiasının içindeyim. Yerelden ulusal televizyonculuğa geldiğim güne kadar, Türk medyasında hep gazeteci Mehmet Ali Birand'ı örnek almaya çalıştım. Allah, kendisinden razı olsun. Kendisiyle hiç görüşmedim; ancak medyada onu yakından tanıyorum. Bir de yerel hükümetimizin Başkanı Sayın Mesud Barzani ile yaptığı röportaja şahitlik ettim. Çok etkilendim. Ne yazık ki yeri boş kalacak, çünkü gazetecilikte çok etkin ve gözü pekti. Gazetecilik alanında attığı adımlar çok önemliydi. Kamera karşısında cesur duruşu ve siyaset ortamında gazetecilerin önünü açan bir kişiliği vardı. Bu yüzden çok büyük bir kaybımız diyebilirim. Yeri doldurulamayacak ağabeyimiz olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

"EVRENSEL BİR MEDYA ÇALIŞANIYDI"

Gazeteci-yazar ve aynı zamanda Kürdistan TV'de haber spikerliği yapan Ömer Necmeddin de, "Yaklaşık 15 yıldır gazetecilik mesleğinin içindeyim. Mehmet Ali Birand'ın ölümü, doğrusu bizi çok üzdü. Onun programlarını, onun yazılarını yakından takip ediyor ve çoğu zaman Kürtçe'ye çeviriyordum. Evrensel bir medya çalışanıydı. Ölümünden sonra Kürdistan TV'de Mehmet Ali Birand'ın hayatını anlatan kısa bir belgesel yayınlandı. Ne kadar önemli bir şahsiyeti kaybettiğimizi bir kez daha gördüm. Güzel bir insandı. Allah ailesine sabırlar versin. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı. - ERBİL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mehmet Ali Birand Erbil Irak Dünya Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title