Haberler
BBC

İtalya, Almanya ve Fransa Hamas'a Yaptırım Çağrısı Yaptı

Güncelleme:

İtalya, Almanya ve Fransa, Avrupa Birliği'ne Hamas'a ve destekçilerine özel bir yaptırım rejimi uygulanması için çağrıda bulundu. Üç ülkenin dışişleri bakanları, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Dış Politika ile Güvenlikten Sorumlu Yüksek Temsilci Josep Borrell'e bir mektup yazdı. AB'nin Hamas üyelerini, bağlantılı grupları ve istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerini destekleyenleri hedef almasına izin verecek öneriye tam destek verdiklerini belirttiler.

İtalya, Almanya ve Fransa, Hamas'a ve destekçilerine özel bir yaptırım rejimi uygulanması için Avrupa Birliği'ne çağrıda bulundu.

Birliğin en büyük üç ülkesinin dışişleri bakanları, bugün Brüksel’de yapılan AB Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Dış Politika ile Güvenlikten Sorumlu Yüksek Temsilci Josep Borrell’e bir mektup yazdı.

İtalyan haber ajansı Ansa’ya göre üç bakan ortak mektupta, Borrell'in İsrail ile dayanışma içinde, Hamas liderlerine karşı özel bir yaptırım rejimi oluşturma önerisini desteklediklerini söyledi.

İtalyan Bakan Antonio Tajani, Alman mevkidaşı Annalena Baerbock ve Fransız Bakan Catherine Colonna, "AB'nin Hamas üyelerini, bağlantılı grupları ve istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerini destekleyenleri hedef almasına izin verecek öneriye tam destek verdiklerini’’ belirtti.

Reuters ajansı da mektupta, AB’nin "terörist Hamas örgütü ve destekçilerine karşı gerekli tüm tedbirleri almasının önemli olduğunun’’ yazıldığını duyurdu.

Avrupa Birliği halihazırda Hamas’ı terör örgütü olarak tanımlıyor, dolayısıyla birlik içinde örgüte ait olduğu belirlenen fonların ve varlıkların dondurulması mevcut koşullarda da mümkün.

Yeni bir yaptırım rejimi kabul edilirse ne şekilde uygulanacağı ilerleyen aşamalarda belirlenecek.

Bugünkü AB Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde, Josep Borrell yönetimindeki Avrupa Dış İlişkiler Servisi (EEAS) tarafından geçen hafta bir belge hazırlanmıştı. Diplomatik belgede, Dışişleri Bakanları’nın değerlendirmesi istenen seçenekler sıralanıyor, AB’nin Hamas ve finansmanı üzerindeki yaptırımları sertleştirmeyi ele alması gerektiği belirtiliyordu.

Ayrıca, Batı Şeria’da şiddetten sorumlu İsrailli yerleşimcileri hedef alacak yaptırımlardan, olası vize yasaklarından da söz ediliyordu.

Josep Borrell, bugünkü Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada da Gazze’deki durumu görüşeceklerini söyledi. Borrell, "Sivil kayıpların, masum sivil kayıpların sayısı artmaya devam ediyor’’ dedi ve "insani durumu daha az korkunç hale getirebilmek için’’ üye ülkelerin ateşkes ya da çatışmalara bir dizi ara verilmesi talebi üzerinde anlaşması gerektiğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden Gazze’de ateşkes çağrısı kararı çıkmamasının "üzücü’’ olduğunu söyleyen Borrell, "Bu esnada bombardıman olağanüstü bir yoğunlukla devam ediyor. G7 toplantılarında ve diğer toplantılarda İsrail'in Gazze'nin kuzeyinde kullandığı taktiklerin aynısını güneyde de kullanmaması gerektiğini söylüyorduk. Ama durum aynı, hatta belki daha kötü’’ dedi.

BBC

Avrupa Birliği Almanya İtalya Fransa Avrupa Birliği İsrail Orta Doğu Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title