Haberler

İran ve AB Türkiye'de Buluşuyor

İran'ın Nükleer Faaliyetleriyle İlgili Olarak AB ile İran Arasında Bir Süre Önce Kesilen Görüşmeler, Yeniden Türkiye'de Başlayacak.

İran’ın nükleer faaliyetleriyle ilgili olarak AB ile İran arasında bir süre önce kesilen görüşmeler, yeniden Türkiye’de başlayacak. AB Ortak Savunma ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile İran’ın Başmüzakerecisi Ali Laricani’nin, yarın Türkiye’de buluşmaları kesinleşti.

Solana ile Laricani, BM Güvenlik Konseyi’nin geçen ay İran’a yönelik yeni yaptırım kararı almasından bu yana ilk kez bir araya gelecek.

Görüşmenin, Ankara’da Devlet Konukevi’nde yapılması bekleniyor. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün görüşme öncesi ya da sonrası, Solana ve Laricani ile bir araya gelmesi öngörülüyor. İran ve AB’nin Türkiye’de bir araya gelme süreci, 17 Nisan’da İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Muttaki’nin Ankara’ya yaptığı sürpriz ziyaretle başladı. Muttaki, AB ile yeniden görüşebileceklerini belirtip Gül’den bu konuda yardım istedi. Diplomasi trafiği sonucu taraflar 25 Nisan’da Türkiye’de buluşmaya karar verseler de, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın dün yaptığı "Uranyum zenginleştirmeyi asla ertelemeyeceğiz" açıklaması, uzlaşma ümidini zayıflattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title