Haberler

İlk Kez Fransız Bir Cumhurbaşkanı Fransa İslam Konseyinin İftarına Katıldı

Fransa İslam Konseyi’nin (CFCM) iftar davetine iştirak eden ilk Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron iftardan önce konuşma yaptı.

Fransa İslam Konseyi'nin (CFCM) iftar davetine iştirak eden ilk Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron iftardan önce konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Macron ve İçişleri Bakanı Gerard Collomb Fransa İslam Konseyi'nin (CFCM) iftarına katıldı.

İftar yemeği öncesi konuşma yapan Macron,"Sizlere iftar davetiniz için samimi ve içten teşekkür etmek istiyorum. Sizin için iftarın önemini biliyorum. İftar adalet, tolerans, paylaşım, misafirperverlik değerleri üzerinde, herkesin konum ayırmaksızın eşit olduğu mübarek bir an. Bunlar aynı zamanda toplumumuz ve Cumhuriyetimizde eko bulan değerler" diyen Macron Konsey başkanına teşekkür etti.

Başkanlığı süresince Fransa'daki müslüman olan ve olmayanlar arası kırılma yaşatan, İslam'ın fanatik fikirler için kan döktüğü imajını veren terör saldırıları gerçekleştiğini, bunlara maruz kalındığını, ve bu saldırılara karşı sağlam ve güçlü islam birliği gerektiğini söyleyen Macron "Gerekli cevabı her seferinde verdiniz. Burada bulunmam, her inançtan insanın burada bulunması birliğimizin, kardeşliğimizin göstergesi" dedi.

Zorlu süreç ile alakalı "Beraber verdiğimiz sınav" diyen Macron "İslamda birçok akım olsa da siz birsiniz. Aynı zamanda meşrusunuz. Seçiliyorsunuz. CFCM genç bir kurum, siz ve Cumhuriyet arasında daha çok ağ kurulacak. Laiklik aynı zamanda herkesin dini inancını özel hayatında rahat yaşamasıdır. Devlet olarak bu yüzden askeriyede, hapishanede, hastanelerde dini görevli sağlıyoruz. Kurban bayramının meşru güvenlik şartları ve hukuki kurallar içerisinde yapılması sağlanıyor" açıklamasını yaptı.

"Fanatizme, terörizme ve DEAŞ'ın nefret fikirlerine karşı beraber mücadele"

Macron terörizm ve DEAŞ zihniyeti ile alakalı "Değerlerinizin çalınması, dininizin, tarihinin tahribi, bin 500 yıldır alimlerinizin yaptığı tefsir çalışmalarının reddine karşı dini sahalarda mücadele etmek, bunların maskesini düşürmek, yalanları ortaya çıkarmak din adamları olarak size düşüyor. Devlet her daim sizin yanınızda olacak ama Devlet sahada sizin yerinize çalışamaz, bu sizin göreviniz" dedi ve din görevlilerinin bu çalışmalardan sorumluğu olduğunu ifade etti.

"Fransız üniversitelerinde imam yetiştirebiliriz"

Macron Fransa'da görev yapacak olan İmamların buradan diploma alabileceğini açıkladı. Macron "Kimse size inancınızın cumhuriyet değerleriyle uyumsuz olduğunu inandıramaz.

İmamların eğitimi bizim için bir diğer görev. Cumhuriyet değerlerine uyan imamların gelmesi gerekiyor. Ayrıca Fransa'da görev yapacak İmamlara üniversitelerde eğitim verip diploma verilebilir" dedi.

"Ahmet Oğraş'a selamlama"

Başkan değişikliği yapacak olan CFCM'nin başkanlığına geçecek olan Ahmet Oğraş'ı selamlayan Macron, 2019'da gerçekleşecek CFCM başkanlık seçimlerine daha fazla camiinin katılması ve derneklerde daha fazla gencin faaliyet göstermesini sağlamanın yeni başkana düşeceğini ifade etti.

İftar yemeği öncesi konuşmasını "sabır ve dikkatle" dinleyen davetlilere teşekkür eden Macron konuşmasını "Yaşasın Cumhuriyet ve Yaşasın Fransa" sözü ile bitirdi. - PARİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Emmanuel Macron Fransa Dünya Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title