Haberler

Eski Nazi Subayı, 300 Bin Kişinin Ölümünden Suçlu Bulundu

Güncelleme:

Nazi döneminde 300 bin kişinin ölümüne yardım etmekle suçlanan 94 yaşındaki eski SS subayı Oskar Gröning, 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Nazi toplama kampı "Auschwitz"in "muhasebecisi" olarak bilinen Oskar Grönning, bugünkü duruşmada, 300 bin kişinin öldürülmesine yardımcı olmaktan suçlu bulundu.

Almanya'nın Lüneburg kentinde görülen davada, "Auschwitz muhasebecisi" olarak bilinen Gröning, ilerlemiş yaşı nedeniyle sadece dört yıl hapis cezasına çarptırıldı.

300 BİN KİŞİNİN ÖLÜMÜNDEN SUÇLU BULUNDU

Hakim Franz Kompisch, Gröning'in, "300 bin kişinin öldürülmesine yataklık etmekten suçlu bulunduğunu" söyledi.

Savcı, Nazilerin elit milis gücü SS'e (Schutzstaffel-Koruma Timi) mensup Gröning'in 3,5 yıl hapis cezasına çarptırılmasını istemişti. Avukatları ise Gröning'in beraatini talep ediyordu.

Cezanın kesinleşmesinin ardından savcılık 94 yaşındaki sanığı sağlık kontrolünden geçirecek. Sanığın cezasını hapishanede çekip çekemeyeceği belirlenecek.

ÇOĞU GAZ ODALARINDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Gröning, 1944 yılında Auschwitz-Birkenau'daki toplama kampına getirilen Yahudilerin değerli eşyalarını ve paralarını toplayarak sistematik Nazi cinayetlerine destek vermekle suçlanıyordu. Söz konusu Yahudilerin çoğu gaz odalarında öldürülmüştü.

"ÇOK ÜZGÜNÜM" DEDİ

Gröning dünkü duruşmada yaptığı son savunmada, toplama kampında yaptıkları için "çok üzgün" olduğunu söylemişti. Daha önceki duruşmalarda suçunu itiraf eden Gröning, kamptaki Yahudilerin eşyalarını toplayarak SS'teki üstlerine verdiğini belirtmişti.

1.1 MİLYON İNSAN CAN VERDİ

Nazi Almanyası tarafından işgal edilen Polonya topraklarındaki Auschwitz-Birkenau kampında, 1940 ve 1945 yılları arasında çoğu Avrupalı Yahudi, yaklaşık 1.1 milyon insan can vermişti.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Auschwitz Almanya Dünya Haberler

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

500

Yorumlar (31)

Farklı Bakış:

Yazıların çoğunda Yahudi düşmanlığı ön plana çıkmış. Unutmayın ki dünyadaki gelişmelerin ve buluşların kaynaklarının çoğu Yahudiler dir. Türkiye bile Yahudiler İsrail''e göç edince ekonomik olarak küçülmüştür. BENCE ULUSLARI KÖTÜLEMEK YERİNE ONLARI ANLAMAK DAHA ÖNEMLİDİR.

5
29
yanıtYanıtla
ss subayi vatandas:

300000 yahudi 4 yilsa 3. 000. 000 kürt 40 yil eder 6. 000. 000 kürt 80 yil eder raziyim devlet görevi kabulleniyorum

14
16
yanıtYanıtla
türk:

keşke bütün yahudileri gebertselermiş

24
3
yanıtYanıtla
seyit kalander:

nevardı ikinci dünya savaşı üç beş sene daha devam etseydi dünyada özelikle avrupada pislik kalmazdı yahudiler çingeneler homosexueller yani bazaninsan nazilere hak vermiyor değil

12
5
yanıtYanıtla
...........................:

oda birşeymi, 40 bin kişinin katili öcalan el üstünde tutuluyor bir eli yağda bir eli balda üstüne üstlük arka planda hükümeti yönetiyor ve o hükümeti yöneten partiye maalesef halkın yüzde 50 si oy veriyor iktidar yapıyor. Bugün pkk tarihinin en güçlü dönemindeyse bunları açılım süreci adıyla milletin tepesine çıkaran taviz üstüne taviz veren akepe dir

9
8
yanıtYanıtla
antie israil:

bu ceza azbile cunku tum yahudileri yok etmemis etse idi madal yaya layik olurdu

11
3
yanıtYanıtla
ppp:

bu kadarcık yahudi bile dünyaya kan kusturmaya yetiyor, ölmeseler neler yaparlardı,

12
2
yanıtYanıtla
SIYONIST OYUNU:

HITLERIN KENDISI ZATEN BIR SIYONISTTI VE BIR YAHUDI AILESI TARAFINDAN FINANSE EDILMISTIR (ROTSCHILD) AILESI DÜNYANIN EN ZENGINLERI ISRAILIN SAHIBI VE KURUCUSU! 6 MILYON YAHUDININ ÖLDÜRÜLDÜGÜ KOS KOCA BIR YALANDIR DÜNYA KAMUOYU YAHUDILERI ACIYIP DEVLET OLABILMELERI ICIN KURGULANMISTIR. . . .

11
2
yanıtYanıtla
tırıvırııı:

Zaten yaşlanmış salın gitsin, Bizde olsa idi para karşılığı çoktan salınmış olurdu. ''olağan şeyler bunlar''. . . .

6
6
yanıtYanıtla
AZİZ:

İŞİNİ YARIM BIRAKMAKTAN SUÇLU BULUNDU. . . . . .

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title