Haberler

Dahi Ama 50 Kişiyi Öldürdü

Dahi Fotoğrafçı 50 Kişiyi Öldürmekten Suçlanıyor. Kurbanlarını İse Çok Masum Bir Yalanla Kandırdı.

Dahi fotoğrafçı 50 kişiyi öldürmekten suçlanıyor. Kurbanlarını ise çok masum bir yalanla kandırdı.

70’li yıllarda dört kadını ve bir küçük kız çocuğunu öldürmekle suçlanan Kaliforniyalı fotoğrafçının New York’ta da seri cinayetler işlediği ortaya çıktı. Dedektifler katilin 50’ye yakın kişi öldürdüğünü düşünüyor

DNA’DAN BULDULAR

ABD’NİN Kaliforniya eyaletinde yaşayan Rodney Alcala isimli fotoğrafçı, 70’li yıllarda üç kadını öldürmekten tutuklandı. Süper zeki olmasından dolayı çevresinde “dahi” olarak bilinen adam ilk önce ölüm cezasına çarptırıldı. Ancak karara itiraz etti, düzgün görünüşü ve akıl dolu konuşma yeteneği sayesinde karara itiraz ve delil yetersizliğinden beraat etti. Alcala, daha sonra 12 yaşındaki bir kız çocuğunu öldürmekten yeniden hapsi boyladı. Mahkemesinde bir çok aksaklıklar yaşanan fotoğrafçının 2001 yılında DNA örneği mahkeme kararıyla alındı. Dava dosyasına bakan dedektifler gezgin bir fotoğrafçı olan ve ara sıra bekçilik gibi part-time işlerde de çalışan Alcala’nın New York’ta da iki seri cinayetten sorumlu olduğunu ortaya çıkardı.

50 CİNAYETİ VAR

69 yaşındaki Alcala’nın 30 kişinin ölümünden sorumlu olan ABD’nin en ünlü seri katili Ted Bundy ile aynı zamanda cinayetler işlediğine dikkat çekildi. New York polisinden yapılan açıklamada, “Bu adam tam bir şeytan, İyi giyimli ve çok akıllı. Güzel görünümlü kadınlardan hoşlanıyor. Onları fotoğraflarını çekme bahanesiyle kandırıyor. Sonra da tecavüz ederek öldürüyor” yorumunda bulundu. Yapılan açıklamada, “Özellikle garson ve sekreter gibi kadınları tercih ediyor. Cinayetlerdeki imzası ise kadınların suratına ağır bir cisimle vurması. Ardından da kurbanlarını iple boğarak öldürmesi. New York’ta işlenen cinayetlerde aynı yöntem kullanılmış. Bu adamın 50 cinayet işlediğinden şüpheleniyoruz” denildi.

23 YILDIR HAPİSTE TUTULUYOR

Rodney 1980’de Cornelia Crilley (altta sağda) ve Ellen Jane Hover’ı öldürmekten idama çarptırıldı. Ancak temyize giderek aklandı. 86’da yeniden tutuklandı. Hâlen cezaevinde.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title