Haberler

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Japonya Başbakanı ile Görüştü

Güncelleme:

ABD'de temaslarına devam eden Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, APEC Zirvesi için ABD'ye gelen Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile görüştü. Görüşmede, Fukushima radyoaktif sularının boşaltılması, Güney Çin Denizi'ndeki durum ve ikili ilişkiler konuları ele alındı.

ABD'de temaslarına devam eden Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, APEC Zirvesi için ABD'ye gelen Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile görüştü.

Çin Dışişleri Bakanlığı tarihi görüşmeye dair "Başkan Şi, Tarih ve Tayvan gibi önemli ilkesel meselelerin ele alınışının ikili ilişkilerin siyasi temelini oluşturduğunu vurguladı. Japonya, taahhüdünü yerine getirmeli ve Çin-Japonya ilişkilerinin temellerinin zarar görmemesini veya sarsılmamasını sağlamalıdır" açıklamasını yaptı.

Japonya Başbakanlık Ofisi, toplantıda ALPS sistemiyle temizlenen Fukushima radyoaktif sularının okyanusa boşaltılması, Güney Çin Denizi'ndeki durum, Japonya vatandaşlarının gözaltına alınması ve ikili ilişkiler konularının görüşüldüğünü açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Japonya Diplomasi Uluslararası İlişkiler Enerji Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title