Haberler

Bush'dan, Peres'e Veda Telefonu

Bush'dan, Peres'e Veda Telefonu

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Irak'ın İdam Edilen Lideri Saddam Hüseyin'e Yapılanın Aynısının Nazi Diktatörü Adolf Hitler'e de Yapılması Gerektiğini Söyledi.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Irak'ın idam edilen lideri Saddam Hüseyin'e yapılanın aynısının Nazi diktatörü Adolf Hitler'e de yapılması gerektiğini söyledi.

Görevini yarın yeni seçilen başkan Barack Obama'ya devredecek olan ABD Başkanı George W. Bush, İsrail Cumhurhurbaşkanı Şimon Peres'i telefonla arayarak veda etti.

İsrail Cumhurbaşkanlığı'na göre Peres, konuşmada Bush'u kutladı ve Bush'a, ''Dünya, Hitler'e karşı sizin Saddam Hüseyin'e karşı hareket ettiğiniz biçimde hareket etseydi, milyonlarca yaşam kurtulurdu'' dedi.

Saddam Hüseyin, 2003'te ABD'nin Irak'a askeri müdahalesinin ardından 13 Aralık'ta yakalanmış ve 30 Aralık 2006'de idam edilmişti.

Peres, ''Kendi adıma, İsrail adına ve İsrail halkı adına size bu uzun destek ve dostluk yılları için teşekkür ederim. Tüm dünyaya ve özellikle Yahudi halkına tarihi bir destekte bulundunuz'' diye konuştu.

Peres, Bush'a, özellikle İsrail'in yanında barış içinde yaşayan bir Filistin devletinin kurulması için açıkça çağrıda bulunan ilk ABD Başkanı olduğu için teşekkür etti.

Kaynak: AA / Dünya
Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });