Haberler
BBC

Brexit: İngiltere Başbakanı May, Anlaşma Onaylanırsa Brexit İçin Yeni Bir Referandum...

Theresa May, bazı düzenlemeler yaptığı Brexit Anlaşması'nı yeniden milletvekillerinin onayına sunacağını açıkladı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere'nin AB'den ayrılık süreci Brexit için bazı değişiklikler yaptığı anlaşmayı son bir kez parlamentonun onayına sunacağını açıkladı.

May, milletvekillerinin AB'den Çıkış Anlaşması Tasarısı'na destek çıkmaları durumunda parlamentoda 'yeni bir referandum düzenlenebilmesi için de oylama yapılacağını' ifade etti.

May'in anlaşmada yaptığı değişiklikler, ayrıca, işçi hakları, çevre koruma politikaları, İrlanda için tartışmalı 'backstop' uygulaması ve gümrüklerde Brexit'e kuşkuyla bakanlara 'tavizler' de içeriyor.

Ancak May yeni planı ve referandum konusunda kendi kabinesi ve parlamentodaki muhafazakar parti grubunun tamamının desteğini alabilmiş değil.

Kabine içinde 'anlaşmada yeni düzenlemelere', parlamentoda ise ikinci referanduma karşı çıkan bakan ve milletvekilleri var.

Muhalafet de, May'in önerisine kuşkuyla bakıyor. İskoç Ulusal Partisi SNP anlaşmaya ret oyu vereceğini duyurdu.

İngiltere Başbakanı May, milletvekillerinin tasarıyı reddetmeleri durumunda ise, 'müzakereyle varılması planlanan çıkışın 'ölü' bir anlaşma olacağını ve bunun da Brexit'in sonu anlamına geleceğini söyledi.

Avam Kamarası, May'in AB'den çıkış için sunduğu anlaşmayı üç defa reddetmişti.

May'in yeni Brexit anlaşmasının, Brexit sürecinin yasallaşması için 'son çare' olduğu yorumları yapılıyor.

Bu yeni anlaşma Haziran ayının ilk haftasında yeniden milletvekillerinin oyuna sunulacak.

'İngiltere siyasetini yıpratıyor'

Londra'da yaptığı konuşmada Başbakan May, Brexit'le ilgili yaşanan çıkmazın, İngiltere siyasetine 'yıpratıcı etkisi' olduğunu ve diğer konularda ilerlemenin de önüne geçtiğini söyledi.

May, "Parlamentoda ortak zeminde buluşabilmek için yeni bir öneride bulunuyoruz. Brexit'in gerçekleşmesi için tek yol bu" dedi.

May, milletvekillerinin yeni anlaşmaya destek çıkması durumunda, anlaşma uygulamaya girmeden milletvekillerine yeni bir referandum düzenlenebilmesi için oy hakkı tanınacağını ifade etti. May, hükümetin de bunun için gerekli düzenlemeleri yapabileceğini belirtti.

May, Brexit'in şartları konusunda başka bir referandum yapılmasına karşı çıkıyordu. Salı günkü konuşmasında ise 'Parlamento'daki sorunla ilgili hissiyatı samimi olarak anladığını' dile getirdi.

Milletvekillerine yeni Brexit Anlaşmasına önce parlamentoda destek çıkmaları çağrısında bulunan May, anlaşma ayrıntılarıyla incelendikten sonra 'başka bir halk oylaması için de harekete geçilebileceğini söyledi.

BBC

Theresa May Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title