Haberler

"Bosna Kasabı"nın Adı Öğrenci Yurduna Verildi

Güncelleme:

Bosna'nın başkenti Saraybosna'nın güneydoğusundaki Pale kasabasındaki öğrenci yurduna 'Bosna kasabı' olarak tanınan Radovan Karadzic'in adı verildi.

Bosnalı Sırplar, Başkent Saraybosna'nın güneydoğusundaki Pale kasabasında bir öğrenci yurduna 'Bosna kasabı' olarak anılan Radovan Karadzic'in adını verdi.

Sırpların bu akılalmaz eylemi, Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin soykırımla suçlanan Karadzic hakkındaki kararını açıklayacağı Perşembe gününden sadece birkaç gün önce gerçekleşti.

EŞİ VE KIZI DA ORADAYDI

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre; yurdun duvarındaki plaketin açılışı, Bosna Hersek'i oluşturan iki özerk cumhuriyetten biri olan Republika Srpska'nın lideri Milorad Dodik'in de katıldığı bir törenle yapıldı. Törene Karadzic'in eşi Ljiljana ve kızı Sonya da katıldı.

SOYKIRIMLA SUÇLANIYOR

1992-1995 yılları arasındaki savaş sırasında Bosnalı Sırpların kalesi olan Pale'deki açılışta konuşan Dodik, "Bu yeri şüphesiz ki Republika Srpska'nın temelini atan -ilk cumhurbaşkanı- Radovan Karadzic'e adadık." dedi.

Karadzic, 100 bin kişinin hayatına mâl olan, 4 milyon Bosnalının evsiz kalmasına yol açan savaştaki rolü nedeniyle savaş suçları, insanlığa karşı suçlar ve soykırım ile suçlanıyor. Karadzic'in yargılandığı Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni sert bir şekilde eleştiren Dodik, açılışın mahkemenin kararını vereceği dönemde yapılmasını "güçlü bir sembolizm" olarak değerlendirdi.

8 BİN MÜSLÜMANI KATLETMİŞTİ

70 yaşındaki Karadzic, savaştan sonra 13 yıl kaçmış, sonunda 2008 yılında Belgrad'da yakalanmış ve yargı önüne çıkarılmıştı.

Karadzic, Srebrenica'da 8 bin Müslüman'ın katledilmesinin de baş sorumlusu...

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Uluslararası Ceza Mahkemesi Yugoslavya Dünya Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bakmadan Geçme

23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500

Yorumlar (13)

Halil:

Siz Yavuz Sultan köprüsünün ismini degistirin önce utanmadan yurtdisindakileri elestiriyorsunuz tapiki hata bu katliamlari yapanlarin ismini vermek bunu ancak seytana tapanlar yapar

101
49
yanıtYanıtla
Aşk:

Şüpheye ne gerek var kani bozuk zaten :)

yanıt24
yanıt10
Yazık:

Sen nasil bir mahlukatsın lan yavuzun ismini agzına almadan önce agzini bir çalkala sonra konuş!

yanıt46
yanıt26
Halil:

Yavuz Sultan kani nasildi acaba hangi kan grubu BI arastirin oda sirp kökenli olmassin

yanıt14
yanıt13
Ömer Yılmaz:

Sen 40 bin gerçek Türk''ü katleden Yavuz''un adını köprüye veriyorsun ya ne var bunda.

112
31
yanıtYanıtla
çewlik12:

Dersim kasabının adı havaalanına verilmiş

23
32
yanıtYanıtla
D.MMobil-IOS:

3. Köprü ismi?Adama sorarlar...

13
41
yanıtYanıtla
BİRBİLENADAM:

YAVUZ SELİM GAVURLARI KESMİŞ NE VAR Kİ BUNDA?

yanıt19
yanıt12
Aynı Gemideyiz:

Kurtuluş harbinde düşmanla bir olan lafta din adamları içinde bizde törenler yapılıyor . ne fark var. . .

14
6
yanıtYanıtla
Recep Atli:

Bosnada müslümanlari kesenleri mükafatlandiriyorlarsa bunu AP ye getirmek lazim. Bu sirplar hala akillnmadi.

15
3
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title