Haberler

Kamera önünde tansiyon yükseldi! Çavuşoğlu, PKK'ya verilen desteği savunan ABD'li mevkidaşına anında cevap verdi

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile basın toplantısı düzenledi. ABD'nin PKK/YPG'ye verdiği desteği görmezden gelen Blinken, "Biz Türkiye'nin güney sınırı ile ilgili olarak güvenlik sorunlarını anlıyoruz. Umarım onlar da bizim DEAŞ ile ilgili endişelerimizi anlıyordur." dedi. Çavuşoğlu ise "Terör örgütü ile işbirliği yapmanın yanlış olduğunu hep söylüyoruz. PKK'nın DEAŞ ile mücadele ettiği iddiasının doğru olmadığını her zaman kanıtladık." cevabını verdi.

Göreve başladığından bu yana ilk resmi Türkiye ziyaretini gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, dün Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen bölgeleri ziyaret etmesinin ardından bugün temaslarda bulunmak için Ankara'ya geldi. Blinken burada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında ABD'nin terör örgütü PKK/ Ypg'ye verdiği destek üzerinden ikili arasında gerginlik yaşandı.

"YAKIN İŞ BİRLİĞİNİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Bir gazetecinin Suriye konusunda ABD'nin terör örgütü PKK/ Ypg verdiği desteği hatırlatarak "Türkiye'nin güvenlik endişelerinin giderilmesi için ABD önümüzdeki dönemde neler yapacak?" sorusuna Blinken, "Biz Türkiye'nin güney sınırı ile ilgili olarak güvenlik sorunlarını anlıyoruz. Umarım onlar da bizim DEAŞ ile ilgili endişelerimizi anlıyordur. Burada (Türkiye ile) yakın iş birliğini sürdüreceğiz. Ama an itibariyle odağımız Suriye halkına yardım konusunda." dedi.

"HER TÜRLÜ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MÜCADELE ETMEMİZ LAZIM"

Çavuşoğlu ise buna karşılık, "Biz başka bir terör örgütüne karşı herhangi bir terör örgütü ile işbirliği yapmanın yanlış olduğunu her zaman söylüyoruz. Ölümcül bir hata olduğunu söylüyoruz. Bu yüzden DEAŞ ile mücadelede YPG'nin desteklenmesini doğru bulmuyoruz. PKK-YPG'nin DEAŞ ile mücadele ettiği iddiasının doğru olmadığını her zaman kanıtladık. NATO olarak her türlü terör örgütü ile mücadele etmemiz lazım." açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye YPG PKK Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (28)

alperenlive:

Bu adamı seviyorum, helal olsun. "Mavi Vatan saldırganlıktır" diyen kılıçdaroğlunun başdanışmanı Ünal Çeviköz kurban olsun bu adama.

348
50
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Aynen kardeşim

yanıt160
yanıt24
O Z:

Bence AKP çok iyi bir dışişler politikası yürütüyor. Nasıl ABD her gittiği yerde masal anlatıp yine kendi bildiğini okuyorsa Türkiye de aynısını yapmalı ve yapıyorda. Hımmm heee de geçsin ve sonra yine kendi yolunda ilerle Türkiyem!

322
47
yanıtYanıtla
Google Hesap:

Bu adam yörük...diğer siyasetciler gibi kıvırmaz

315
51
yanıtYanıtla
Fahri Çelik:

Tokat gibi yapıştırmış

287
53
yanıtYanıtla
Hasan:

bu adam liyakat sahibi dış işleri bakanlığı bu kadar mı yakışır tebrikler bakanım her zaman arkanızdayız.

280
37
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Abd düşman müttefiktir , her türlü melanet beklenir. Nato bahanesiyle ülkemde İncirlik ,Kürecik, Kisecik vs daha bir çok yerde üs kurmuş ve çıkmamaktadır. Suriyedeki yapay oluşuma binlerce tır silah mühimmat desteği vermektedir. Ekonomimize musallat olmuştur

291
21
yanıtYanıtla
VaioNokia:

hem batıda hem doğuda kardeşlerimiz var. lakin tek musallat olan ülke abd değil, hem doğudan hem batıdan, sebep birleşirsek güçleniriz... bu düşmanlardan birini bizim dostumuz sanmayın mesele Türkiye olunca aralarında ittifak kurup bize düşman olurlar.

yanıt29
yanıt2
Mehmet Vatandaş:

Mevcut bakanlar içinde tek takdir ettiğim. Siyaset üstü bir adam. Tebrikler Sayın Çavuşoğlu

261
46
yanıtYanıtla
SULTAN ASLAN:

Helal olsun sana Sayın Bakanım.! Yüreğinize dilinize sağlık...Bunların yalanlarına ve masallarına çocuklar dahi kanmaz, inanmaz.

220
21
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title