Haberler

Bangladeş'te Tren Kazası: En Az 15 Kişi Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Bangladeş'in Kishoreganj bölgesinde iki trenin çarpışması sonucu en az 15 kişi hayatını kaybetti. Kazada yaklaşık 100 kişi yaralandı.

DAKKA, 24 Ekim (Xinhua) -- Bangladeş'te başkent Dakka'ya yaklaşık 117 kilometre uzaklıktaki Kishoreganj bölgesinde iki trenin çarpışması sonucu en az 15 kişi hayatını kaybetti.

Bölge Yardımcı Polis Komiseri Md Mostak Sarker, Xinhua'ya yaptığı açıklamada Pazartesi günü yerel saatle 15.30 sularında liman kenti Chattogram'a doğru yol alan bir konteyner treninin, Dakka'ya doğru yol alan Egarosindhur Ekspresi ile çarpıştığını söyledi.

"Kaza mahallinde şu ana kadar 15 kişinin cansız bedeni çıkarıldı" diyen Sarker, Egarosindhur Ekspresi'nin bazı vagonlarının devrilmesi sonucu yaklaşık 100 kişinin yaralandığını ve ölü sayısında büyük artış yaşanmasından endişe edildiğini sözlerine ekledi.

Yetkili, kurtarılan yolcuların çoğunun yaralı olduğunu ve hastaneye kaldırıldıklarını belirtti.

Tren enkazında mahsur kaldığı düşünülen insanları kurtarmak için canla başla çalışan itfaiye görevlilerine yüzlerce gönüllü ve bölge insanı da destek veriyor.

Kaynak: Xinhua / Dünya

Bangladeş Kaza Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title