Haberler

Aşırı Sağcı İki Kişi Göçmenlerin Üzerine İşedi, Yolcular Polisi Aradı

Güncelleme:

Avrupa'nın merkezinde iğrenç bir olay yaşandı. Berlin'de iki aşırı sağcı, tramvayda göçmen çocuklarının üzerine idrarını yaptı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de iki aşırı sağcının, göçmen bir anne ile iki oğlunu önce sözle taciz ettiği ardından da çocukların üzerine idrarını yaptığı bildirildi. İki saldırganın önceki gece tramvaya bindiği ve göçmen olduklarını anladıkları aileyi yabancı karşıtı sözlerle taciz ettiği daha sonra da çocukların üzerine idrarını yaptığı belirtildi.

YOLCULAR İHBAR ETTİ

Diğer yolcuların ihbarı üzerine durağa gelen polis, iki saldırganı gözaltına aldı. Polis, saldırganların aşırı alkollü olduklarının tespit edildiğini açıkladı. Federal Polis'ten yapılan açıklamada, her iki saldırganının geçen hafta aşırı sağcı suç eyleminde bulunduğu ifade edildi.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANMALARI YASAKLANDI

Berlin Toplu Taşıma Şirketi (BVG), iki saldırganın bir yıl boyunca kent içi toplu taşıma araçlarını kullanmasının yasaklandığını duyurdu. Saldırıya uğrayan ailenin yoluna devam ettiği, polisin medya aracılığıyla aileyi aradığı belirtildi. Berlin eyaleti İçişleri Senatörü Frank Henkel, böyle bir olayın Berlin'de yaşanmasına dayanamadığını söyledi. Henkel, yaşananları "iğrenç" olarak nitelendirerek bu olayın ırkçılığın çirkin yüzü olduğunu kaydetti.

BİNA KUNDAKLANDI

Öte yandan, dün gece Baden Württemberg eyaletindeki Weissach im Tal beldesinde iltica başvurusunda bulunanlara tahsis edilmesi planlanan bina yandı. Binanın kundaklandığı tahmin ediliyor.

SIĞINMACILARA KARŞI PROTESTO

Dresden yakınlarındaki Heidenau beldesinde de hafta sonu yaklaşık bin kadar gösterici, 250 sığınmacının beldeye getirilmesini protesto etmek için toplanmış, sığınmacıların içinde bulunduğu otobüslere şişe ve taşlarla saldırmıştı. Çıkan olaylarda en az 31 polis memuru yaralanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Almanya Henkel Berlin Yaşam Dünya Haberler

500

Yorumlar (26)

ali 12:

Almanlar kadar faşist bir millet yok ! Olamaz da!

14
10
yanıtYanıtla
çewlik12:

Tabi tabi

yanıt3
yanıt0
adam:

Bizde onlardan az degiliz aslinda. Almanyada irkcilarin oy orani yüzde 5, ya bizde?

yanıt6
yanıt2
demirce:

irkcilik fasistlik kafatascilik dünyanin heryerinde insanlara beladir...sag boyle igrenc bir ideolojidir.kendisinden baskasina tahammülü ve saygisi yoktur.ülkemiz de buna cok güzel bir örnektir...

8
3
yanıtYanıtla
hasan:

bizim ülkede ırkçılık değil, bölücü terör ve terörist var yalnız, Kürtler tam vatandaştır, içlerinde bir kısmı vatan hainidir, o kadar.

yanıt0
yanıt1
almanMobil-ANDROID:

Faşist ,milliyetçi, iğrenç bir durumdur nerde olursa olsun dünyanı her yerinde milliyetçilik Fasistcilik.feodal olamaz.

7
1
yanıtYanıtla
Altug:

almanlarin ve avrupalililari zaten insan sayan yok ama bu suriyelilerin ellerinde yeni dogmus cocuklar neyin nesi savas 4 yildir suruyor. . kafalarina bomba duserken cocuk yapmayi dusuncek kadar lanet insana acinmaz. . esad itiyle anlasip savasin hemen bitirilmesi lazim bu vatandaslarda hepsi ulkesine donsun butun muslumanlari zor durumda birakiyor reziller. . cocuk yapmasi ne kadar nefsine taptigini kendine herseyin en iyisine layik gordugunun isareti. dogu arap marap kulturulerinden uzak durmak lazim

5
3
yanıtYanıtla
Turk milleti:

Bu almanları boykot etme zamanı geldi

6
2
yanıtYanıtla
KULP LU KÜRT SİBGATULLAH O.ŞEREF BOZKURT:

BU BİR ŞEY DEĞİLDİR. ONLAR MEDENİ İNSANLARDIR. ONLAR YAPTIĞI ZAMAN MEDENİ BEN YAPARSAM BEN YAPSAYDIM YOBAZ OLURDUM. KAHROLSUN MEDENİLİK YAŞASIN YOBAZLIK EĞER MEDENİYET BU İSE!

6
1
yanıtYanıtla
gonyalı Mobil-ANDROID:

Avrupa medeniyeti

3
3
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title