Haberler

Afganistan Üst Düzey 2 İngiliz Yetkiliyi Sınır Dışı Ediyor

Afganistan, Ülke Güvenliği İçin Tehdit Teşkil Edecek Faaliyetlerde Bulundukları Gerekçesiyle Yabancı Uyruklu Üst Düzey 2 Yetkliliyi Sınır Dışı Ediyor.

Afganistan, ülke güvenliği için tehdit teşkil edecek faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle yabancı uyruklu üst düzey 2 yetkliliyi sınır dışı ediyor.

Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin sözcüsü Hümayun Hamidzade, daha önce yaptığı açıklamanın aksine bu yetkililerin gözaltına alınmadığını ifade etti. Hamidzade, "Bunlar gözaltına alınmadılar fakat ülkeyi terk etmeleri istendi" dedi. Hamidzade bu sabah, "2 yabancı yetkili, Afganistan'ın milli güvenliği için tehdit teşkil ettiklerinden dolayı gözaltına alındı" açıklamasında bulunmuştu.

Ülkeyi terk etmeleri istenen 2 yabancı yetkilinin İngiliz olduğu kaydedilmişti. Afganistan'da gerek NATO liderliğindeki askeri kuvvette gerek de hükümet kurumları ve sivil toplum örgütlerinde çalışan binlerce Avrupalı var.

(AFP-EA-EA-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title