Haberler

ABD'de Kanlı Trafik Kontrolü

Washington'da Olağan Trafik Kontrolü Bir Kişinin Ölümü ve 2 Polis Memurunun Yaralanmasıyla Sonuçlandı.

ABD'nin başkenti Washington'da Kongre binası yakınındaki bir caddede yapılan olağan trafik kontrolü bir kişinin ölümü ve 2 polis memurunun yaralanmasıyla sonuçlandı.

Polis sözcülüğünden yapılan açıklamada, Mercedes marka beyaz bir araç kullanan 35 yaşındaki şüphelinin olağan trafik kontrolünden kaçması ve elindeki silahını bırakması için yapılan uyarıları dikkate almaması üzerine vurulduğu kaydedildi.

Polis sözcüsü Kimberly Schneider, zanlının trafik kontrolünden kaçtığını, kaçarken motosikletli iki polis memuruna, park etmiş sivil bir araca ve ardından bir polis aracına çarptığını söyledi.

Sözcü, silahını bırakması için yapılan uyarıları dikkate almayarak ateş açmaya başlayan zanlının vurulduğunu belirtti.

Başkentte dün öğleden sonra Kongre binası yakınında bu olayın meydana geldiği sıradaysa ABD Başkanı Barack Obama'nın Yüksek Mahkeme'ye atamak istediği hispanik aday Sonia Sotomayor, Senato'da soruları yanıtlıyordu. Polis önlem olarak Temsilciler Meclisi ile Senato'nun bulunduğu Kongre binasının bir bölümünü giriş ve çıkışlara kapatmıştı.

Yetkililer, 1 kişinin öldüğü, 2 polisin yaralandığı bu olayın Kongre binasının güvenliğiyle bağlantılı olmadığını açıkladı.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title