Haberler

45 Yıl Sonra Filistin'e Ayak Basacak

Güncelleme:

Hamas'ın siyasi büro şefi Halid Meşal, Hamas'ın kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak için Gazze'ye gidiyor.

Gazze'nin yönetimini elinde bulunduran Hamas'ın sürgüne gönderilen lideri Halid Meşal, 45 yıl aradan sonra Filistin topraklarına adım atacak.

Halid Meşal, bugün Gazze Şeridi'nde düzenlenecek olan ve İsrail'le yaşanan çatışmanın bitmesini simgeleyen"zafer gösterisine" katılacak.

11 YAŞINDA AYRILMIŞTI

Batı Şeria'yı 11 yaşındaki bir çocukken terk eden Meşal, Mısır'ın arabuluculuğu altında ateşkesle sonlanan sekiz günlük çatışmanın ardından Filistin'e ayak basmadan önce Reuters'a konuşarak, "Bir araya gelmemiz için yeni bir anlayış havası hakim" ifadesini kullandı.

Hamas Hareketi Sözcüsü Sami Ebu Zühri, yaptığı yazılı açıklamada, Halid Meşal'in, Hamas'ın kuruluşunun 25'inci kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak için yarın Gazze'ye gidececiğini belirtti. Bu ziyareti farklı kılan bir diğer etken ise

ZİYARET 3 GÜN SÜRECEK

Meşal'in 3 gün sürecek Gazze ziyaretine, Hamas'ın kurucusu ve 2004'te İsrail tarafından gerçekleştirilen suikast sonucu hayatını kaybeden Şeyh Ahmed Yasin'in evinden başlayacağı öğrenildi.

YILDÖNÜMÜ KONUŞMASI DA YAPILACAK

Meşal'in ayrıca, Hamas'ın 25'inci kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde cumartesi günü bir konuşma yapması, pazar günü de İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinlilerin aileleriyle buluşması bekleniyor.

Kaynak: AA / Dünya

Halid Meşal Filistin İsrail Hamas Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title