Haberler

Dünya Kiteboard Federasyonu Başkanı Schale Açıklaması

Dünya Kiteboard Federasyonu Başkanı Markus Schale, "Kiteboard dünya şampiyonasında Türk sporcuların sıralamaya girebileceğine inanıyorum" dedi

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde Türkiye Yelken Federasyonu

(TYF) tarafından düzenlenen ve bugün sona erecek olan Türkiye Course Race Kiteboard Şampiyonası'nı yönetmek için Almanya'dan gelen Markus Schale, course race yarışlarında dereceye giren sporcuların dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanacağını söyledi.

Markus Schale AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi temsil edecek milli sporcuların belirleneceği yarışmada 18 Türk sporcunun, Almanya'nın Suhl eyaletinde yapılacak dünya şampiyonasına katılmak için mücadele ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Akyaka doğası itibariyle yarış için ideal bir alan. Burada çok güzel bir yarış oluyor. Buraya geldiğimiz günden bu yana rüzgar var. Türk yarışçıların bu konuda çok şanslı olduklarını düşünüyorum. Kiteboard dünya şampiyonasında Türk yarışçıların sıralamaya girebileceğine inanıyorum. Gözlemlerime göre burada ilk 3'e giren sporcuların Almanya'da çok iyi dereceler elde edeceğini düşünüyorum. "

Türkiye Yelken Federasyonu Kiteboard Sınıf Sekreteri Aydemir Berhan ise, Akyaka'da kiteboard course race sınıfı yarışlarının yapıldığını belirterek,

"Burada Türkiye şampiyonunu belirleyeceğiz. Dünya Kiteboard Federasyonu Başkanı Markus Schale'yı Muğla'ya davet ettik. Bize ilk yarış seminerini hazırladı. Her şeyi dört dörtlük yapabilmek için TYF bize büyük destek veriyor. Sporcularımız da çok güzel yarışlar çıkartıyor" dedi.

Aydemir Berhan, sporcuların bu yarışmadan aldıkları puanlarla Almaya'nın Sulh eyaletinde yapılacak dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanacağını kaydetti.

Yarışmaya Akyaka'dan katılan ve 2008 yılından bu yana federasyon yarışmalarında birincilik elde eden Merve Ceylan, TYF'nin bu yıl güzel bir yarış düzenlediğini ve yarışmayı disiplinlere ayırdığını belirtti.

Kiteboard sporunun gelişmesi açısından çok başarılı bir organizasyon olduğunu anlatan Ceylan, şunları kaydetti:

"Önceki yıllarda çok genç yarışmacı bulamazken, bu yıl yarışmaya katılan sporcuların bir çoğu gençlerden oluşuyor. Almanya'da yapılacak yarışlar öncesi bu organizasyon bizim için alıştırma oldu. Burada derece alan arkadaşlarla birlikte ülkemizi temsil etmek için dünya şampiyonasına gideceğiz. Bu da bizim için ayrı bir gurur. Umarım bu tür organizasyonlar devam eder ve ülkemizi uluslararası arenada temsil etmeye devam ederiz. "

Yarışmaya İstanbul'dan katılan sporcu Bilge Öztürk de, kiteboard sporunun hızla yayılan ve dünyada büyük yankı uyandıran bir spor olduğunu hatırlattı.

Öztürk, Gökova'nın bu sporun öğrenilmesi ve geliştirilmesi açısından en iyi alanlardan birisi olduğunu işaret ederek, "Gökova'nın çok düzenli bir rüzgarı var. Bu yüzden sporcuların bir çoğu burayı tercih ediyor. Burası kiteboard öğrenmek için en ideal alan. Bir çok sörf okulu da bu sporu yaygınlaştırmak için mücadele veriyor. Ben de sertifikalı hoca olarak bu sporu öğrenmek isteyenlere yardımcı olmaya çalışıyorum" diye konuştu.

- MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title