Haberler

Dündar Özbek Heyeti Ağırladı

Güncelleme:

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri için Bursa'ya gelen Özbekistan heyeti, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti.

Bursa'nın fethinin 692'inci yıl dönümünde şehirde bayram havası yaşatacak olan Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamından birçok ülkeden yabancı misafirler Bursa'ya geliyor. Tüm kenti saracak olan fetih coşkusunu yerinde görmek için şehre gelen Özbekistan Turakurgan Belediye Başkanı Gulumcon Murodhucayev ve Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Usmanov ile iş adamlarından oluşan heyet, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti. Makamında ağırladığı Özbek heyete, ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dündar, Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri ile tarihi bir yolculuğa çıkacaklarını söyledi.

DÜNDAR: COĞRAFİ OLARAK UZAK, GÖNÜLLERDE YAKINIZ

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ziyarette yaptığı konuşmada, "Osmangazi Belediyesi olarak 14 yıldır, Osmanlı'nın kuruluşunu ve bu topraklardan başlayarak bir cihan imparatoru oluşunu temsilen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'ni düzenliyoruz. Bu fetih şenliği, Osmanlı'nın bu topraklardan çıkışını ve üç kıtaya yayılışını simgelerken, sizlerin de bu etkinliğe katılmanız Türklerin Orta Asya'dan çıkışını simgeler nitelikte. Uzun zamandır Türki Cumhuriyetlerden kardeş halkımızın, fetih şenliklerine gelmesini istiyorduk. Bu düşüncemiz, bu yıl gerçekleşti. Coğrafya olarak uzak olabiliriz, ancak gönüllerde her zaman yakınız. Ülkemizde, birçok Özbekistan vatandaşı yaşıyor ve aynı bayrak altında mutlu bir şekilde yaşamımızı sürdürüyoruz. Başlattığımız bu diyalogun uzun yıllar sürmesini temenni ediyorum. Hükümetler arasında diyaloglar var. Yerel yönetimler arasında da diyalogun olması iki kardeş halk arasındaki bağları daha güçlendirecektir" dedi.

Misafirlerine, Bursa ve Osmangazi ilçesi hakkında bilgiler veren Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak yaptıkları çalışmaları da anlattı. Osmangazi Belediyesi'nin yaptığı hizmetleri Özbekistan heyeti oldukça başarılı bularak Başkan Dündar'ı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Özbekistan Turakurgan Belediye Başkanı Gulumcon Murodhucayev da, Bursa'da olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'nin başlamasını sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. Murodhucayev, Başkan Dündar'a Özbekistan'ın yerel kıyafetleri ve ürünlerinden hediye ederken, Başkan Dündar da, Murodhucayev'a meşhur Bursa bıçağı hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Dündar Osman Gazi Özbekistan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title