Haberler

Duisburg'da Türkçe Kitap Fuarı

Almanya'nın Duisburg Kentinde Açılan Actec Duisburg Kitap Fuarı, Kitap Severlerden Yoğun İlgi Görüyor.

Almanya'nın Duisburg kentinde açılan Actec Duisburg Kitap Fuarı, kitap severlerden yoğun ilgi görüyor. 23 Aralık'ta açılan ve 2 Ocak 2011 tarihine kadar açık kalacak Türkçe kitap fuarına, her gün binlerce ziyaretçi akın ediyor.

ACTEC Gmbh tarafından 9.'su düzenlenen "Duisburg Kitap Fuarı", Avrupa'da en büyük ve en fazla ziyaretçisi olan Türkçe kitap fuarı olarak tanılıyor.

Türkiye'den 47, Avrupa'dan 13 yayınevinin katıldığı fuarda çeşitli etkinlikler, paneller, konferanslar, konserler ve çocuk eğlençe günleri de düzenleniyor.

Almanya'nın farklı kentlerinden akın eden kitap severler, fuarda kitap stanlarını gezmekle kalmayıp, yazarlar tarafından verilen konferanslara da katılarak bilgileniyorlar.

Kitap stanların yanısıra, aynı salonda kurulan çok sayıda yemek, tatlı ve kuruyemiş gibi stanlarada, fuar ziyaretçileri büyük ilgi gösteriyor.

Mustafa Karataş, İskender Pala, Sibel Erarslan, Oktay Usta, İlber Ortaylı, Nurdan Damla, Muhammed Bozdağ, Vehbi Vakkasoğlu, Emine Şenlikoğlu, Turgay Güler, Ahmet Turgut, Ahmet Maranki, Mehmet Paksu, Mehmet Altan gibi cok sayıda yazar da, fuar boyunca kitap severlerle buluşacak.

Fuarla ilgili habercilere konuşan bazı kitap severler, böylesine büyük çapta Türkçe kitap fuarının düzenlenmesini, çok önemsediklerini ve bu tip fuarların Türk kültürünü ve Türkçe'yi daha tanıtacağı yönünde görüş belirttiler.

Kitap severlerin, fuarla ilgili bilgileri www.astecgmbh.de internet adresinden bilgi alabilecekleri belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title