Haberler

DTP Kuraklık Mitingine Hazırlanıyor

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Güneydoğu'da Yaşanan Kuraklık Yüzünden Batı İllerinin Yeni Bir Göç Dalgasıyla Karşı Karşıya Olduğunu Belirterek, Hükümeti Uyarmak Amacıyla Kuraklık Mitingleri Düzenleyeceklerini Söyledi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Güneydoğu'da yaşanan kuraklık yüzünden batı illerinin yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, hükümeti uyarmak amacıyla kuraklık mitingleri düzenleyeceklerini söyledi.

Seçim bölgesi Batman'a gelen DTP Milletvekili Bengi Yıldız, beraberinde DTP İl Başkanı Özcan Erdem, Merkez İlçe Başkanı Cemalettin Padir ve partililerle birlikte Beşiri ilçesi ve köylerinde incelemelerde bulundu. Kurumuş buğday tarlalarını gezen Yıldız, daha sonra Beşiri ilçesi Yontukyazı köyüne giderek, köylülerin sorunlarını dinledi. Burada bir açıklama yapan Yıldız, herkesi yapılacak kuraklık mitingine davet etti. Yıldız, köylülere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Yıllardır yaşanan çatışma ortamından dolayı bölgeden 1 milyonu aşkın insan batı illerine göç etmiştir. 4 bin 500 köy boşalmıştır. Savaş ve bombalara ayrılan para tarıma ayrılsın. Meclis'te kuraklık konusunda yaşanan sorunları dile getiriyoruz. Ancak bölgede yaşanan bu sıkıntılar Türkiye'nin basınında yer almıyor. Bundan dolayı konuyu gündeme getirmek ve hükümeti uyarmak amacıyla birincisi Beşiri'de olmak üzere kuraklık mitingleri düzenleyeceğiz. Kuraklık mitingine hiçbir siyasi ayırım yapmadan sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri ve herkesi çağırıyoruz." Yıldız, bölgede yaşanan doğal afet yüzünden gereken tazminatların verilmemesi ve bölgenin afet bölgesi ilan edilmemesi durumunda batı illerine yoğun bir göç dalgası yaşanacağını savundu. Batı illerinin buna hazır olmadığını ifade eden Yıldız, hükümetin göç dalgası için bölgeye sahip çıkması gerektiğini söyledi.

(MŞY-ZG-HE-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title