Haberler

DTP Genel Başkanı Demirtaş ve Diğer İki Sanık İçin 5 Yıl Hapis Cezası İsteniyor

2007 Yılının Ekim Ayında Demokratik Toplum Partisi (DTP) Tarafından Diyarbakır'da Düzenlenen 'Demokratik Toplum Kongresi'nde Sonuç Bildirgesini Okuyan Sanıklardan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, Kapatılan Dep'in Eski Milletvekili Selim Sadak ve DTP'li Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin'in Yargılanmasına Başlandı.

2007 yılının Ekim ayında Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından Diyarbakır'da düzenlenen 'Demokratik Toplum Kongresi'nde sonuç bildirgesini okuyan sanıklardan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, kapatılan DEP'in eski Milletvekili Selim Sadak ve DTP'li Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin'in yargılanmasına başlandı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya, askere gitmemek için sahte 'Çürük raporu' aldığı gerekçesiyle tutuklu bulunan DTP Genel Başkanı Demirtaş ve Selim Sadak katılmazken, Dicle Belediye Başkanı Akengin hazır bulundu. Sanık Akengin, mahkemeden savunma için ek süre talebinde bulundu.

Avukat Muharrem Erbey, iddianamenin müvekkili Nurettin Demirtaş'a tebliğ edilemediğini ve bu nedenle müvekkilinin savunma hazırlayamadığını belirtti. Erbey, Demirtaş'ın talimat mahkemesince daha sonra ifadesinin alınacağını bildirdi. Duruşma 15 Mayıs 2008 tarihine ertelendi.

İddianamede, Demokratik Toplum Kongresi'nde sonuç bildirgesini okuyan sanıklardan DTP Genel Başkanı Demirtaş ile beraberindeki Selim Sadak ve Abdullah Akengin'in "Terör örgütünün propagandasını" yaptıkları gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti.

(AŞ-AŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title