Haberler

DSP Lideri Sezer: Baraj Uygun Bir Seviyeye Çekilmeli

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Yüzde 10'luk Seçim Barajının Hak İhlali Olmadığı Yönündeki Kararını Değerlendirirken, Barajın Uygun Bir Seviyeye Çekilmesi Gerektiğini Kaydetti.

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin yüzde 10'luk seçim barajının hak ihlali olmadığı yönündeki kararını değerlendirirken, barajın uygun bir seviyeye çekilmesi gerektiğini kaydetti.

-Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın tarafsızlığını yitirdiğini belirterek, istifaya çağırdı.

ANKARA(ANAK)-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, yüzde 10'luk seçim barajının uygun bir seviyeye çekilmesi gerektiğini belirtti. Sezer, TBMM Başkanı Arınç'ın tarafsızlığını yitirdiğini belirterek istifaya çağırdı.

Sezer, Ankara Umum Servis Aracı İşletmecileri Odası Başkanı Tunçay Elmadağlı ve Yönetim Kurulu üyelerini DSP Genel Merkezi'nde kabul etti.

Güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sezer, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Yüzde 10 seçim barajı ile ilgili AİHM'in kararının sorulması üzerine Sezer, barajın mutlaka uygun bir seviyeye çekilmesi gerektiğini söyledi. Sezer, şöyle dedi:

"Yüzde 10'luk baraj güya Türkiye'de istikrar için kondu ve bunun ortaya çıkardığı durum iki partili bir Meclis oldu. Ben iddia ile söylüyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti'nde en istikrarsız dönem bu dönemdir. Yani istikrarı toplumun daha az temsil edileceği sistemlerde değil, istikrarı uzlaşıda, toplum kesimleriyle diyalogda aramak gerekir.

Bugün tek başına bir iktidar var. Onun yanında sözüm ona bir ana muhalefet partisi var. El ele, kol kola 4 yıldır Türkiye'yi karanlığa götürüyorlar.

Yüzde 10 barajı mutlaka uygun bir seviyeye çekilmeli. Ama bu AİHM istedi veya istemedi diye değil, Türkiye'nin gerçeği olduğu için yapılmalı. DSP olarak biz hiçbir zaman AİHM'e şikayet etmezdik."

ARINÇ İSTİFA ETMELİ

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak "AKP 5 yıl daha iktidarda kalacak. Sayın Erdoğan Başbakan kalsın" dediğini anımsatan Sezer, Anayasa'ya göre Meclis Başbakanı'nın tarafsız ve bağımsız olması gerektiğini vurguladı. Arınç'ın bu açıklaması ile bağımsızlığını yitirdiğini kaydeden Sezer, Arınç'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title