Haberler

Donmaktan Kurtuldu

Beyoğlu'nda, Donmasından Korkulan Bir Evsiz İçin Vatandaşlar ve Polis Ekipleri Seferber Oldu.

Beyoğlu'nda, donmasından korkulan bir evsiz için vatandaşlar ve polis ekipleri seferber oldu.

Soğukta cami avlusunda bulunana ve akli dengesi yerinde olmadığı öğrenilen evsize, barınma evleri sahip çıkmayınca, polis ve çevre halkı yardım elini uzattı.

Beyoğlu, Bademlik Mahallesi'nde saat 01.30 sıralarında Bademlik Camii avlusundaki bankta yatan bir kişiyi fark eden isminin Mustafa Harun Bayındır olduğu öğrenilen yardım sever vatandaş, 53 yaşındaki Naci Özdal'ın soğuktan donmak üzere olduğunu görünce durumu polis ekiplerine bildirdi. Polis ekipleri camiye geldiklerinde, caminin avlusundaki bankta montuna sarılmış yatar bir vaziyette evsiz vatandaşı bulduklarını ve donmak üzere olduğunu belirtti. Özdal'ı sıcak bir yere yerleştirebilmek için polis ekipleri ve vatandaşlar, kış aylarında kimsesizler için kurulan barınma evlerini aradılar. Bu sırada Mustafa Bayındır isimli vatandaş üşümüş ve acıkmış olan Özdal'a evinden yiyecek ve içecek getirdi.

KİMSE YARDIM ETMEDİ, POLİS KUCAK AÇTI

Polisin ve vatandaşların tüm aramalarına rağmen yetkililerden gelen cevap olumsuz olunca, soğuktan donmak üzere olan vatandaş Beyoğlu Öneyici Hizmetler Büro Amirliği'ne bağlı bir ekip tarafından polis aracıyla Taksim İlk Yardım Hastanesine götürüldü. Yetkililer, kimsesizler için kurulan barınma evlerinin müracaatları kabul edebilmeleri için hava sıcaklığının -4 derecenin altına düşmesi gerektiğini belirtirken, telefonla durum hakkında yardım isteyen vatandaşın: ?Bu vatandaş burada sabaha kadar kalırsa donar. Peki, şimdi ne olacak? Sorusuna 'beyefendi bir şey diyemiyorum' şeklinde cevap verdi.

TEK YETKİLİ AKOM

Söz konusu durumlarda İstanbul?daki tek yetkili kurumun AKOM Olduğu öğrenilirken, İstanbul?da havaların eksi derecelere düşmesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi sokakta yaşayan evsiz vatandaşları her sene koruma altına alarak misafir ediyor, Misafir etme çalışmaları Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü?nden gelen verilere göre yapılıyor. Bilimsel olarak hava sıcaklığı -4 dereceye ulaştığında ekipler çalışmalara başlıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title