Haberler

Doha: Katar, Filistin Eğitim ve Sağlık Bakanlığı Çalışanlarının Maaşlarını Ödeyecek

Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Sani'nin, Filistin Eğitim ve Sağlık Bakanlığı Çalışanlarının Maaşlarını Ödeyeceği Bildirildi.

Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Sani'nin, Filistin Eğitim ve Sağlık Bakanlığı çalışanlarının maaşlarını ödeyeceği bildirildi.

Filistin Başbakanı İsmail Haniye gazetecilere yaptığı açıklamada, El Sani'nin eğitim bakanlığının 40 bine yakın çalışanının ayda 22.5 milyon dolar olan maaşlarını ödeme sorumluluğunu aldığını belirtti. Haniye, El Sani'nin gerektiği takdirde sağlık bakanlığı çalışanlarından 11 bin kişinin ayda 7 milyon dolar olan maaşlarını da ödeyeceğini söyledi.

Hamas'ı terörist bir organizasyon olarak tanıyan uluslararası toplum, Hamas'ın yönetime gelmesinin ardından Filistin'e yapılan yardımları kesmişti. Bölge maaşlarını alamayan memurların protesto gösterilerine sahne olmaya başlamıştı.

El Sani geçen hafta Strasbourg'da yaptığı açıklamada, Batılı ülkeleri Filistin hükümetine karşı tutumları nedeniyle eleştirmişti. Avrupa Parlamentosu'nda konuşan El Sani, "Filistin halkının özgür iradesiyle Hamas tarafından oluşturulan Filistin hükümeti, onu seçen halkı için çalışma fırsatına sahip olmalı. Ancak, Filistin halkının, bölgemizde nadir görülen bir şey olan demokrasiyi uyguladıkları için ödüllendirilmesi yerine, onlar cezalandırılıyor. Bağımsız seçimler istemek ve ardından sonuçlara itiraz etmek, bu çifte standart değil midir?" diye konuşmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title