Haberler

Doğu Türkistan'da Türkler'e Yönelik Baskılara Tabutlu Protesto

Çin Tarafından Doğu Türkistan'daki Türkler'e Yönelik Gerçekleştirilen Baskılar, Çin Büyükelçiliği'ne Tabut Bırakılarak Protesto Edildi.

Çin tarafından Doğu Türkistan'daki Türkler'e yönelik gerçekleştirilen baskılar, Çin Büyükelçiliği'ne tabut bırakılarak protesto edildi.

Gaziosmanpaşa'da bulunan Çin Büyükelçiliği'ne gelen Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi bir gruba, Kamu-Sen üyesi memurlar da destek verdi. Ellerinde Doğu Türkistan ve Türkiye bayrakları taşıyan grup "Katil Çin", "Çin zulmüne son", "Türkiye uyuma soydaşına sahip çık" gibi sloganlar atıldı. Grup adına bir açıklama yapan Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, 5 Şubat 1997 Gulja'da çok sayıda kişinin öldürüldüğü, yüzlerce kişinin ise tutuklandığı olaylarının üstünden 10 yıl geçtiğini belirterek, "Doğu Türkistanlılar'ın feryatlarına kulak verin. Anlayın ki sizlerde başkalarına anlatabilesiniz" dedi.

Çin'in işgalci olduğuna dikkat çeken Tümtürk, "İnsanları öldüren, öldürdükten sonra da bunlar teröristtir diye iftira atan gerçek terörist Çin'dir" diye konuştu. Yapılan basın açıklamasın ardından grubun beraberinde getirdiği maket tabut Çin Büyükelçiliği'nin önüne bırakıldı. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

(BC-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title