Haberler

Doğalgaz Tankerlerinden İkincisi de Çanakkale Boğazı'ndan Geçti

İran'ın Türkiye'ye Doğalgaz Sevkıyatını Durdurmasının Ardından Ortaya Çıkan Sıkıntıya Çare Bulmak İçin Dün Nijerya'dan Marmara Ereğlisi'ne Götürülen 128 Bin Metreküp Doğalgazın Ardından Bu Sabah da Cezayir'den Dev Tankerle Getirilen 56 Bin 271 Metrik Ton Doğalgaz Çanakkale Boğazı'ndan Geçirildi.

İran'ın Türkiye'ye doğalgaz sevkıyatını durdurmasının ardından ortaya çıkan sıkıntıya çare bulmak için dün Nijerya'dan Marmara Ereğlisi'ne götürülen 128 bin metreküp doğalgazın ardından bu sabah da Cezayir'den dev tankerle getirilen 56 bin 271 metrik ton doğalgaz Çanakkale Boğazı'ndan geçirildi.

İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, dün Bermuda bayraklı "Logoja" isimli 288 metre uzunluğundaki doğalgaz tankeri ile Marmara Ereğlisi'ne götürülen 128 ben metreküp sıvılaştırılmış doğalgazın ardından bu sabah da Cezayir'den Marmara Ereğlisi'ne 56 bin 271 metrik ton sıvılaştırılmış doğalgaz sevkıyatı yapıldı. Cezayir'den Marmara Ereğlisi'ne gitmekte olan 80 bin 654 grostonluk 282 metre uzunluğundaki Cezayir bayraklı "Bachir Chihani" isimli 59 bin 271 metrik ton sıvılaştırılmış doğalgaz yüklü tanker saat 10.45 sıralarında Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na girdi.

Tankerin geçişi sebebiyle Çanakkale Boğazı sabah saat 07.30'dan itibaren çift taraflı olarak deniz trafiğine kapatıldı. 2 römorkörün de güvenlik açısından eşlik ettiği geçiş esnasında herhangi bir kaza olmaması için her türlü tedbir alındı. Dev tanker, saat 11.50 sıralarında boğazın en dar yeri olan Kilitbahir önlerine geldi. 282 metre uzunluğundaki dev tankeri Çanakkaleliler de meraklı gözlerle seyretti. Tankerin 59 bin 271 metrik ton sıvılaştırılmış doğalgaz yükünü Marmara Ereğlisi'ne götürdüğü açıklanırken, güvenlik açısından 7 saat deniz trafiğine kapatılan boğazın ise saat 14.30 sıralarında yeniden çift taraflı trafiğine açılacağı ifade edildi.

(AÖ-MŞ-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title