Haberler

Dizileri Yurt Dışında İzlenen Sanatçılar; Kaliteyi Arttırmalıyız

Dizileri Türkiye'nin yanı sıra başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde ilgi ile izlenen Bergüzar Korel, Halit Ergenç ve Engin Altan Düzyatan, elde edilen sonucun gurur verici olduğunu ancak, başarının sürdürülebilmesi için kalite ve bu alanda yatırımın arttırılması gerektiğini söyledi.

Dizileri Türkiye'nin yanı sıra başta Ortadoğu olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde ilgi ile izlenen Bergüzar Korel, Halit Ergenç ve Engin Altan Düzyatan, elde edilen sonucun gurur verici olduğunu ancak, başarının sürdürülebilmesi için kalite ve bu alanda yatırımın arttırılması gerektiğini söyledi.

Türk dizilerine ekranlarını büyük ölçüde açan Birleşik Arap Emirlikleri merkezli MBC4'te yayınlanan 'Turki Ekstra' programında dizileri ilgi gören sanatçılarla sektörün geleceği konusunda röportaj yapıldı. Sanatçılardan Bergüzar Korel, Cannes'te yapılan röportajda, Türk dizilerinin dünya çapında ilgi görmesinin en önemli nedenlerinden birisinin duyguların aslında bütün dünyada aynı olması olduğunu söyledi. Korel, "Bizim Türkiye'de yaptığımız şey; bütün duyguları çok samimi bir şekilde insanlara yansıtmak olduğu için dünya da buna fazla kayıtsız kalamadı" dedi.

ERGENÇ; BAŞARI SONSUZA KADAR DEVAM ETMEZ

Halit Ergenç ise, dizi sektöründe elde edilen uluslar arası başarı ile ilgili, "Türk gibi başlayıp' bunu da aynı şan ve şerefle bol çalışarak devam ettirmemiz lazım" diye konuştu. Ergenç, şöyle devam etti:

"Yoksa bunun sonsuza kadar devam edecek bir başarı olduğunu düşünmüyorum. Bugüne kadar elde ettiğimiz başarı çizgisini aynı eğimle yukarıya doğru devam ettirebilirsek bu güzel bir şey. Bunun için de görev biz oyunculara, yazarlara, yapımcılara ve tabii kanallara da düşüyor. Kaliteyi daha yukarı çekecek yollar bulup üzerinde çalışmamız lazım."

"BREZİLYA DİZİLERİ ALIYORDUK, ŞİMDİ SATIYORUZ"

Oyuncu Engin Altan Düzyatan, kendisinin 15 yaşında oyunculuk yapmaya başladığını, 17 yaşında oyunculuk eğitimi almaya başladığını ifade ederken, o tarihlerde bugün elde edilen sonuç ile ilgili bir hayalleri olmadığını anlattı. Düzyatan, şöyle dedi:

"Daha küçük bir grupta oyunculukta ilerleyip, küçük bir şekilde devam edeceğini düşünüyordum. Çocukluğumuzda annelerimiz ve biz Brezilya dizilerini seyrederdik. Dizileri Brezilya'dan alırdık. Şimdi biz Brezilya'ya, Endonezya'ya, Şili'ye, dizi satıyoruz. Tabii bu çok büyük bir sektör haline geldi. Ortadoğu'nun en büyük sektörü biziz gerçekten. Bu yaklaşık 10 yıldır böyle aslında. Türkiye'de yatırım yapmadan bundan sonra büyüyebileceğimiz en son noktaya geldik bence. Bundan sonra yatırım yaparak biraz daha büyüyebilecek sektör durumuna geldik." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Engin Altan Düzyatan Bergüzar Korel Halit Ergenç Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Engin Altan aşığı:

Engin Altan Duzyatan¦¦¦¦¦

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title