Haberler

Diyojen'e İngilizce Tanıtım

Milattan Önce (Mö) 413-327 Tarihleri Arasında Yaşadığı Bilinen Sinoplu Ünlü Filozof Diyojen'in Hayat Hikayesi, Sinop Valiliği'nin Resmi Web Sitesinde İngilizce Olarak Dünyaya Tanıtılıyor.

Milattan önce (MÖ) 413-327 tarihleri arasında yaşadığı bilinen Sinoplu ünlü filozof Diyojen’in hayat hikayesi, Sinop Valiliği'nin resmi web sitesinde İngilizce olarak dünyaya tanıtılıyor.

Valilik tarafından oluşturulan 'www.sinop.gov.tr' adresinde yayına konulan ve "İngilizce olarak hazırlanmış Diyojen'in hayatı" başlığıyla sunulan yazıda, ünlü filozofun yaşam tarzı, özellikleri ve hayat hikayesi anlatılıyor. Tarihe mal olmuş olan "Gölge etme başka ihsan istemem" sözünün de sahibi olan Diyojen'in Sinop'ta doğup büyüdüğü ve kentin tanıtımında da önemli rol oynadığı belirtildi.

Sinop'ta dünyaya geldiği bilinen ve tarihte ‘Sinoplu Diyojen’ diye ün yapan filozof, asıl mesleği kuyumculuk olan ve parayı çok sevdiği için para basan bir kalpazanın oğludur. Babası kalp para bastığı için Sinop'tan sürülmüş, baba oğul Atina'ya yerleşmişlerdir. Diyojen, Atina'da umduğunu bulamamış, babasıyla birlikte çok sıkıntı çekmiş ve sefalet içinde yaşamıştır. Diyojen, kendisinin vaktiyle kalpazanlıkla uğraştığını hatırlatanlara: "Evet, bir zamanlar sizlere benzemem lazım gelmişti. Fakat şimdi, siz benim olduğum hale asla gelemezsiniz" diye cevap vermiştir.

(SÖ-SA)

23.07.2007 17:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title