Haberler

Diyarbakır: Hikmet Fidan Davası Ertelendi

Kapatılan Hadep'in Genel Başkan Yardımcılığı'nı Yapmış Olan Hikmet Fidan'ın Öldürülmesiyle İlgili Duruşma Ertelendi.

Kapatılan HADEP'in Genel Başkan Yardımcılığı'nı yapmış olan Hikmet Fidan'ın öldürülmesiyle ilgili duruşma ertelendi.

PKK'nın silahlı mücadele yürütmesine karşı çıktığı için Diyarbakır'da PKK tarafından öldürüldüğü iddia edilen kapatılan HADEP'in eski Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan'ın cinayeti sanıklarından Fırat Karahan'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığı tespit edilecek. Ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Karahan'ın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verildi. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Fırat Karahan ve Veysi Akgönül hazır bulundu. Tutuksuz sanık Mustafa Kemal Ok ve Mehmet Zeki Peker ise duruşmaya katılmadı. Sanıkların avukatları, dosyada somut bir delil bulunmadığını ileri sürerek, tutukluluk süresi de gözönüne alınarak, müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. Sanıklardan Veysi Akgönül, tutuksuz yargılanan Mustafa Kemal Ok'un da olaylardan bilgisi olduğunu, ayrıca Hatip Ulu adlı kişinin de Fidan cinayetiyle ilgili bilgisinin olduğunu söyledi. Akgönül, "Ben komploya kurban gittim. Bu olay benim üzerime yıkıldı. Ancak Hatip Ulu'nun da bu olayla ilgili bilgisi vardır. Buraya çağrılıp dinlenmesini istiyorum. Ben bölücü değilim. Asıl bölücüler dışarıdadır" dedi.

Mahkeme, dosyadaki bazı eksik yazışmaların tamamlanmasına, sanık Fırat Karahan'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verip duruşmayı erteledi. Sanıklardan, Fırat Karahan ömür boyu, Veysi Akgönül ve Mustafa Kemal Ok ve Mehmet Zeki Peker de 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title