Haberler

Diyarbakır: Dtp'li 56 Belediye Başkanı, 10 Yıl Hapis İstemiyle Yargılanacak

Terör örgütü PKK'nın yayın organı olan Roj TV'nin kapatılmaması için Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'e yazdıkları mektup nedeniyle haklarında 10'ar yıl hapis istemiyle dava açılan Demokratik Toplum Parti'li (DTP) 56 belediye başkanıyla ilgili iddianame kabul edildi.

Terör örgütü PKK'nın yayın organı olan Roj TV'nin kapatılmaması için Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'e yazdıkları mektup nedeniyle haklarında 10'ar yıl hapis istemiyle dava açılan Demokratik Toplum Parti'li (DTP) 56 belediye başkanıyla ilgili iddianame kabul edildi.

DTP'li 56 belediye başkanının imzasıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından kaleme alınan mektup sebebiyle açılan davayla ilgili iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından kabul edildi. Belediye başkanları, Roj TV'nin kapatılmaması için mektup yazdıkları gerekçesiyle TCK'nın 314/2-3, 220/7 maddeleri uyarınca 10'ar yıl hapis istemiyle yargılanacak. Mahkeme, iddianamenin usule uygun şekilde düzenlendiğini, bu nedenle yargılamanın sanıkların suçlandığı ilgili sevk maddeleri uyarınca yapılmasında hukuka aykırı bir durumun söz konusu olmadığı gerekçesiyle iddianamenin kabulüne oybirliğiyle karar verdi. 2006/205 esas numarasıyla 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne kaydedilen belediye başkanlarıyla ilgili duruşma, iddianamenin bütün sanıklara tebliğ edilmesinden sonra yapılacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak'ın da aralarında bulunduğu 56 belediye başkanı, 'Yasadışı PKK terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek'le suçlanıyor. İddianamede, Roj TV'nin terör örgütü PKK ile bağlantısının tespit edilmesi üzerine Türkiye'nin, adı geçen TV kanalının kapatılması için Danimarka hükümeti nezdinde girişimlerde bulunduğu, bunun üzerine sanık belediye başkanlarının da Türkiye'nin girişimine karşı adı geçen kanalın kapatılmaması için Aralık 2005'te Rasmussen'e mektup yazdığı belirtildi.

İddianamede, belediye başkanlarının, mektuptaki talepleriyle asıl amaçlarının, terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan TV kanalının kapatılmaması ve örgütün propaganda aracından mahrum kalmasını engellemeye yönelik olduğu, bu girişimleriyle terör örgütü PKK'ya bilerek ve isteyerek yardım ettikleri gerekçesiyle ayrı ayrı cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title