Haberler

Diyarbakır' Dan Ankara' ya "Yaşasın Apo" Sloganlı "Barış Yürüyüşü"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki DTP'li Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Bazı Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve DTP İl Başkanları Ofis Semtinde Bulunan Büyükşehir Belediyesi Konukevi Önünde Bir Araya Geldi. DTP'liler Burada Yanlarında Getirdikleri Barışı Simgeleyen Beyaz Poşuları Boyunlarına Atarak Davul-zurna Eşliğinde Halay Çekti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki DTP'li belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve DTP il başkanları Ofis semtinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Konukevi önünde bir araya geldi. DTP'liler burada yanlarında getirdikleri barışı simgeleyen beyaz poşuları boyunlarına atarak davul-zurna eşliğinde halay çekti.

Partililerden bazılarının sarı- kırmızı- yeşil renklerini taşıyan kravatlar taktığı dikkat çekti. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile birlikte yaklaşık 2 bin kişiyi bulan kalabalıkla birlikte otobüslerin bulunduğu Koşuyolu Parkı önüne kadar yürüdü. Demokratik Özgür Kadın Hareketi tarafından hazırlanan 'Çift taraflı ateşkesin gelişmesi için barış yürülüşünü selamlıyoruz'' yazılı pankartın arkasında yürüyen grup, Koşuyolu Parkı'nda toplanan DTP'liler tarafından coşkuyla karşılandı.

Güvercinlerinin uçurulduğu Koşuyolu Parkı önünde DTP otobüsüne çıkan Genel Başkan Ahmet Türk, ''Barış için yola çıkıyoruz. Amacımız, kalıcı bir barış için demokratik refleksleri öne çıkarmaktır. Ortak bir diyalogla sorunları aşacağımıza inanıyoruz. Amacımız; Edirneli, İstanbullu, Ankaralı, Diyarbakırlı, Hakkarili hiç bir annenin gözyaşı dökmemesidir. Biz barış elimizi uzatıyoruz. Barış elimiz havada kalmasın. Yolunuz, yolumuz açık olsun'' dedi.

Parkın karşısında bulunan ihata duvarına 'Demokratik Özgür Kadın Hareketi' tarafından hazırlanan 'Çift taraflı ateşkesin gelişmesi için barış yürülüşünü selamlıyoruz'' yazılı pankart, çocuklar tarafından yetişkinlerle birlikte asıldı. Parkın önünde toplanan DTP'liler Türkçe ve Kürtçe olarak 'Barış'a uzanan eller kırılsın', 'Yaşasın Başkan Apo', 'Barışın Elçisi İmralı'da', 'Dişe diş, kana kan seninleyiz Öcalan', 'Yaşasın Barış' sloganları atınca polis tarafından uyarıldı. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri ile il başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerini taşıyan ve önlerine, ''Demokratik çözüm ve barış için operasyonlar durdurulsun, Barış Eli Havada Kalmasın'' yazılı pankartların bulunduğu 15 otobüs aralarında kadınlarında bulunduğu kalabalık tarafından zılgıtlar çekilip, beyaz mendiller sallanarak uğurlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title